Chiapudding kan man variera i oändlighet känns det som och det är ett bra sätt att få i sig frukost och fett på om man inte har lust att stå och greja med frukost på morgonen. Man gör helt enkelt puddingen kvällen innan och tar fram den på morgonen och äter den direkt.
Köp ingredienser online. Fraktfritt dessutom!
- Chiafrön (ekologiska)
- Vaniljpulver (ekologiskt)
Det här är en hallonchiapudding som du kan använda dig av antingen färska hallon eller tinade frusna bär. Tänk bara på att om du köper frusna hallon och tinar dem så kan det vara bra att koka dem först.
Vill du ha lite mer fett i, så kan du använda dig av kokosgrädde istället.
Recept och bild: Annika
Börja med att mosa hallonen lite och blanda sedan ihop det med övriga ingredienser. Låt stå i 10-15 minuter.
Rör om igen och se till att allt har blandats väl.
Låt stå i minst 3 timmar, men helst över natten och ta fram den lite innan du skall äta den så att den får bli lite mer åt det rumstempererade hållet.
Toppa med lite kokos eller varför inte med liten touch av lakritspulver.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att mosa hallonen lite och blanda sedan ihop det med övriga ingredienser. Låt stå i 10-15 minuter.
Rör om igen och se till att allt har blandats väl.
Låt stå i minst 3 timmar, men helst över natten och ta fram den lite innan du skall äta den så att den får bli lite mer åt det rumstempererade hållet.
Toppa med lite kokos eller varför inte med liten touch av lakritspulver.