Till jul kan det vara gott att ha lite olika chokladtryfflar till kaffet. Det här LCHF-receptet är på apelsintryffel och funkar att äta någon ibland om man vill unna sig något gott till kaffet.
Det är viktigt att du använder dig av en bra kvalitetschoklad som har minst 70% kakaohalt.
Du kan få ut ungefär 20 stycken tryfflar av detta receptet, beroende på hur stora du gör.
Använd ekologisk apelsin, då en ickeekologisk innehåller väldigt mycket gifter i skalet.
Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.
Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.
Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.
Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.
Lägg i en burk och förvara kallt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.
Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.
Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.
Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.
Lägg i en burk och förvara kallt.
Harriet Sahlin says:
Apelsintryffel