Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Apelsintryffel

5 av 2 röster
Apelsintryffel

Till jul kan det vara gott att ha lite olika chokladtryfflar till kaffet. Det här LCHF-receptet är på apelsintryffel och funkar att äta någon ibland om man vill unna sig något gott till kaffet.

Det är viktigt att du använder dig av en bra kvalitetschoklad som har minst 70% kakaohalt.

Du kan få ut ungefär 20 stycken tryfflar av detta receptet, beroende på hur stora du gör.

Använd ekologisk apelsin, då en ickeekologisk innehåller väldigt mycket gifter i skalet.

Total tid: 10 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 50 g smör (Normalsaltat)
  • 0,75 dl grädde 40%
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 0,5 dl kakao (för att rulla i)

Instruktioner

  • Lägg choklad, smör och grädde i en kastrull.
  • Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.
  • Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.
  • Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.
  • Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.
  • Lägg i en burk och förvara kallt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg