Apelsintryffel

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Till jul kan det vara gott att ha lite olika chokladtryfflar till kaffet. Det här LCHF-receptet är på apelsintryffel och funkar att äta någon ibland…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Apelsintryffel
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Till jul kan det vara gott att ha lite olika chokladtryfflar till kaffet. Det här LCHF-receptet är på apelsintryffel och funkar att äta någon ibland om man vill unna sig något gott till kaffet.

Det är viktigt att du använder dig av en bra kvalitetschoklad som har minst 70% kakaohalt.

Du kan få ut ungefär 20 stycken tryfflar av detta receptet, beroende på hur stora du gör.

Använd ekologisk apelsin, då en ickeekologisk innehåller väldigt mycket gifter i skalet.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner

 

Gör så här:

1

Lägg choklad, smör och grädde i en kastrull.

2

Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.

3

Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.

4

Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.

5

Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.

6

Lägg i en burk och förvara kallt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Lägg choklad, smör och grädde i en kastrull.

2

Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.

3

Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.

4

Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.

5

Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.

6

Lägg i en burk och förvara kallt.

Apelsintryffel
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida