Arraksbollar är ju en sån sak som jag minns från barndomen. Det fanns en viss hatkärlek till de eller just smaken av arrak.
Idag så är det något som jag verkligen tycker är kanongott. Kan det ha med åldern att göra? =)
Här har du i vilket fall som helst ett lchf-vänligt recept på just arraksbollar.
Du får ut cirka 20-25 bollar på detta receptet.
Recept och bild: Peggy Dausch
Blanda ihop samtliga ingredienser. Spara lite av kokosflingorna för att rulla bollarna i.
Rulla cirka 20-25 bollar och rulla de sedan i kokosflingor.
Ställ sedan kallt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser. Spara lite av kokosflingorna för att rulla bollarna i.
Rulla cirka 20-25 bollar och rulla de sedan i kokosflingor.
Ställ sedan kallt.
Sigrid says:
Ska man använda både 50g mandelmjöl och 50g hasselnöt mjöl?
LCHF-arkivet says:
Totalt 100 g mjöl, sen om du använder hälften av var eller bara en sort, det är upp till dig.