Asiatisk kål- och färsfräs med sesamyoghurt

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En god, lättlagad och billig rätt med asiatisk touch som kräver varken ris eller nudlar då vitkål och morot bidrar till utfyllnad och tuggmotstånd. Helt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Asiatisk kål- och färsfräs med sesamyoghurt | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för Monika WalleniusSkapareMonika WalleniusFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En god, lättlagad och billig rätt med asiatisk touch som kräver varken ris eller nudlar då vitkål och morot bidrar till utfyllnad och tuggmotstånd. Helt perfekt för lchf eller keto.

Om du ska göra rätten helt mejerifri, så byter du ut yoghurten mot annat alternativ eller skippar den helt.

Recept och bild: Monika Wallenius

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g BlandfärsNötfärs, kycklingfärs eller annan färs funkar bra med.
 600 g Vitkål, strimlad
 300 g Morot, strimlad
 10 cm purjolök, tunt skivad
 3 st vitlöksklyftor, pressade eller hackade
 1 msk ingefära, riven
 1 tsk Sichuanpeppar, mortlad
 1 tsk chiliflakes
 2 msk fisksås
 3 msk Tamarisoja
 1 st Lime, pressad
 Sesamolja till stekning
Sesamyoghurt
 2 deciliter Turkisk yoghurt
 1 tsk Sesamolja
 SaltEfter smak

 

Gör så här:

1

Fräs blandfärsen i lite olja.

2

Tillsätt vitkål, morot, purjolök, vitlök och ingefära. Fräs tills grönsakerna mjuknar.

3

Tillsätt resterande ingredienser och stek ytterligare några minuter.

4

Smaka av med salt och ev. ytterligare lime.

Sesamyoghurt
5

Blanda ihop ingredienserna.

Servering
6

Servera färsfräset tillsammans med sesamyoghurten, lite skivad purjo eller salladslök, koriander, Sambal Oelek och lime.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g BlandfärsNötfärs, kycklingfärs eller annan färs funkar bra med.
 600 g Vitkål, strimlad
 300 g Morot, strimlad
 10 cm purjolök, tunt skivad
 3 st vitlöksklyftor, pressade eller hackade
 1 msk ingefära, riven
 1 tsk Sichuanpeppar, mortlad
 1 tsk chiliflakes
 2 msk fisksås
 3 msk Tamarisoja
 1 st Lime, pressad
 Sesamolja till stekning
Sesamyoghurt
 2 deciliter Turkisk yoghurt
 1 tsk Sesamolja
 SaltEfter smak

Instruktioner

1

Fräs blandfärsen i lite olja.

2

Tillsätt vitkål, morot, purjolök, vitlök och ingefära. Fräs tills grönsakerna mjuknar.

3

Tillsätt resterande ingredienser och stek ytterligare några minuter.

4

Smaka av med salt och ev. ytterligare lime.

Sesamyoghurt
5

Blanda ihop ingredienserna.

Servering
6

Servera färsfräset tillsammans med sesamyoghurten, lite skivad purjo eller salladslök, koriander, Sambal Oelek och lime.

Asiatisk kål- och färsfräs med sesamyoghurt
Profilbild för Monika Wallenius

Recept av: Monika Wallenius

Visa alla recept från Monika Wallenius Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida