Asiatisk kålwok

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Här hittar du ett underbart gott recept på asiatisk kålwok som du kan äta precis som det är eller så har du det som tillbehör…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Asiatisk kålwok | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här hittar du ett underbart gott recept på asiatisk kålwok som du kan äta precis som det är eller så har du det som tillbehör till någon typ av protein.

Det är ett väldigt lättlagat recept, men med många härliga smaker i.

Om det är så att du vill utveckla det hela lite och göra det än mer matigt, så kan du tillsätta kyckling, strimlad biff eller något annat protein.

När det gäller val av kål, så kan du egentligen använda alla möjliga sorters kål. Jag tycker att man kan ha vitkål som själva grunden, men sen använda rödkål som ger fin färg. Utöver det så kan du även tillsätta broccoli och blomkål om du tycker om det. Låt fantasin flöda!

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 3 msk KokosoljaEller annan olja att steka i.
 7 deciliter Vitkål, strimlad
 2,50 deciliter Rödkål, strimlad
 1 st Röd paprika
 5 g Färsk ingefära
 4 msk Tamarisoja
 2 msk Risvinäger
 0,50 st Färsk chiliEller lite chili flakes.
 0,50 msk SötningValfritt, men lyfter smaken lite.
 0,50 dl Salladslök, skivad
 1 msk Sesamfrön
Du behöver
 Wokpanna eller större traktörpanna

 

Gör så här:

1

Finstrimla kålen. Här kan jag varmt rekommendera att använda en matberedare eller mandolin.

2

Värm upp kokosoljan i en wokpanna och tillsätt kålen.
Låt den bryna i 4-5 minuter. Rör om vid behov så att det inte bränns vid.

3

Under tiden så strimlar du paprikan, hackar vitlöken, strimlar chilin och river den färska ingefäran.

4

Tillsätt paprika, vitlök, chili och ingefära till kålen och rör om.

Låt allt fräsa i 2-3 minuter samtidigt som du rör om hela tiden.

5

Tillsätt nu tamarisoja, risvinäger och sötning.

Blanda och tillaga ett par minuter till så att allt blandas och såsen får koka in lite.

6

Ta bort pannan från värmen och smaka av om det behövs mer smaksättning.

7

Garnera med strimlad salladslök och sesamfrön.

8

Ät och njut!

Asiatisk kålwok | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 msk KokosoljaEller annan olja att steka i.
 7 deciliter Vitkål, strimlad
 2,50 deciliter Rödkål, strimlad
 1 st Röd paprika
 5 g Färsk ingefära
 4 msk Tamarisoja
 2 msk Risvinäger
 0,50 st Färsk chiliEller lite chili flakes.
 0,50 msk SötningValfritt, men lyfter smaken lite.
 0,50 dl Salladslök, skivad
 1 msk Sesamfrön
Du behöver
 Wokpanna eller större traktörpanna

Instruktioner

1

Finstrimla kålen. Här kan jag varmt rekommendera att använda en matberedare eller mandolin.

2

Värm upp kokosoljan i en wokpanna och tillsätt kålen.
Låt den bryna i 4-5 minuter. Rör om vid behov så att det inte bränns vid.

3

Under tiden så strimlar du paprikan, hackar vitlöken, strimlar chilin och river den färska ingefäran.

4

Tillsätt paprika, vitlök, chili och ingefära till kålen och rör om.

Låt allt fräsa i 2-3 minuter samtidigt som du rör om hela tiden.

5

Tillsätt nu tamarisoja, risvinäger och sötning.

Blanda och tillaga ett par minuter till så att allt blandas och såsen får koka in lite.

6

Ta bort pannan från värmen och smaka av om det behövs mer smaksättning.

7

Garnera med strimlad salladslök och sesamfrön.

8

Ät och njut!

Asiatisk kålwok | LCHF-arkivet

Asiatisk kålwok
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida