Här hittar du ett underbart gott recept på asiatisk kålwok som du kan äta precis som det är eller så har du det som tillbehör till någon typ av protein.
Det är ett väldigt lättlagat recept, men med många härliga smaker i.
Om det är så att du vill utveckla det hela lite och göra det än mer matigt, så kan du tillsätta kyckling, strimlad biff eller något annat protein.
När det gäller val av kål, så kan du egentligen använda alla möjliga sorters kål. Jag tycker att man kan ha vitkål som själva grunden, men sen använda rödkål som ger fin färg. Utöver det så kan du även tillsätta broccoli och blomkål om du tycker om det. Låt fantasin flöda!
Finstrimla kålen. Här kan jag varmt rekommendera att använda en matberedare eller mandolin.
Värm upp kokosoljan i en wokpanna och tillsätt kålen.
Låt den bryna i 4-5 minuter. Rör om vid behov så att det inte bränns vid.
Under tiden så strimlar du paprikan, hackar vitlöken, strimlar chilin och river den färska ingefäran.
Tillsätt nu tamarisoja, risvinäger och sötning.
Blanda och tillaga ett par minuter till så att allt blandas och såsen får koka in lite.
Ta bort pannan från värmen och smaka av om det behövs mer smaksättning.
Garnera med strimlad salladslök och sesamfrön.
Ät och njut!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Finstrimla kålen. Här kan jag varmt rekommendera att använda en matberedare eller mandolin.
Värm upp kokosoljan i en wokpanna och tillsätt kålen.
Låt den bryna i 4-5 minuter. Rör om vid behov så att det inte bränns vid.
Under tiden så strimlar du paprikan, hackar vitlöken, strimlar chilin och river den färska ingefäran.
Tillsätt nu tamarisoja, risvinäger och sötning.
Blanda och tillaga ett par minuter till så att allt blandas och såsen får koka in lite.
Ta bort pannan från värmen och smaka av om det behövs mer smaksättning.
Garnera med strimlad salladslök och sesamfrön.
Ät och njut!