Asiatisk kålwok

Här hittar du ett underbart gott recept på asiatisk kålwok som du kan äta precis som det är eller så har du det som tillbehör till någon typ av protein.
Det är ett väldigt lättlagat recept, men med många härliga smaker i.
Om det är så att du vill utveckla det hela lite och göra det än mer matigt, så kan du tillsätta kyckling, strimlad biff eller något annat protein.
När det gäller val av kål, så kan du egentligen använda alla möjliga sorters kål. Jag tycker att man kan ha vitkål som själva grunden, men sen använda rödkål som ger fin färg. Utöver det så kan du även tillsätta broccoli och blomkål om du tycker om det. Låt fantasin flöda!
Ingredienser
- 3 msk Kokosolja
- 7 dl Vitkål, strimlad
- 2,5 dl Rödkål, strimlad
- 1 st Röd paprika
- 3 st Vitlöksklyftor
- 5 g Färsk ingefära
- 4 msk Tamarisoja
- 2 msk Risvinäger
- 0,5 st Färsk chili
- 0,5 msk Sötning
- 0,5 dl Salladslök, skivad
- 1 msk Sesamfrön
Du behöver
- Wokpanna eller större traktörpanna
Instruktioner
- Finstrimla kålen. Här kan jag varmt rekommendera att använda en matberedare eller mandolin.
- Värm upp kokosoljan i en wokpanna och tillsätt kålen. Låt den bryna i 4-5 minuter. Rör om vid behov så att det inte bränns vid.
- Under tiden så strimlar du paprikan, hackar vitlöken, strimlar chilin och river den färska ingefäran.
- Tillsätt nu tamarisoja, risvinäger och sötning. Blanda och tillaga ett par minuter till så att allt blandas och såsen får koka in lite.
- Ta bort pannan från värmen och smaka av om det behövs mer smaksättning.
- Garnera med strimlad salladslök och sesamfrön.
- Ät och njut!
Så jäkla gott, hade inte paprika hemma utan tog morot o selleri. Denna blir en favorit här hemma, tar gärna spetskål.