Asiatisk kyckling i kokosmjölk

Den här kycklinglårfilé-rätten med massa smak
som nästan inte går att misslyckas med. Den innehåller det som jag
skämtsamt gillar att kalla för “The holy trinity” – vi snackar
såklart om trion vitlök, ingefära och chili. Det är en kombination
som aldrig slår fel och får smaklökarna att dansa. Förbered allt i
en stor panna och passa på att du inte överkokar kycklingen, när
kycklingen är klar är maten klar.
Tips! Ingefära skalar du lättast med en matsked.
Kolhydrater: 9g per person.
Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ för mer
inspiration och recept.
Eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/
Ingredienser
- 800 g kycklinglårfilé
- 40 g smör
- 2-3 st vitlöksklyftor
- ⅔ st röd Chili
- 30 g Ingefära
- 120 g lök
- 200 g kokosmjölk
- 100 g cocktailtomater
- 1 ½ msk sojasås
- 3 tsk malen ingefära
- 2 tsk lökpulver
- 1 ½ msk limesaft En hel lime
- 1 nypa salt
- Koriander
- 40 st mandlar
Instructions
- Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.
- Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).