Hoppa till innehåll
Open navigation

Asiatisk kyckling i kokosmjölk

3,08 av 13 röster
Sparat av: st
Asiatisk kyckling i kokosmjölk

Den här kycklinglårfilé-rätten med massa smak som nästan inte går att misslyckas med. Den innehåller det som jag skämtsamt gillar att kalla för “The holy trinity” – vi snackar såklart om trion vitlök, ingefära och chili. Det är en kombination som aldrig slår fel och får smaklökarna att dansa. Förbered allt i en stor panna och passa på att du inte överkokar kycklingen, när kycklingen är klar är maten klar.
Tips! Ingefära skalar du lättast med en matsked.
Kolhydrater: 9g per person.

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ för mer inspiration och recept.
Eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/

Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Författare: Ketolivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Finhacka vitlök, chili och ingefära och stek mjukt i smör på medel värme, det ska inte “få färg”, men det du önskar är att frigöra smakerna. Kom ihåg att ingefära skalar du lättast med en matsked.
  • Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.
  • Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).
  • Smaka av med limesaft och salt (soja är salt så smaka på grytan innan du saltar).
  • Lägg upp i skålar. Finhacka mandel (ca 10 styck per portion) och strö över koriander.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg