Den här kycklinglårfilé-rätten med massa smak som nästan inte går att misslyckas med. Den innehåller det som jag skämtsamt gillar att kalla för “The holy trinity” – vi snackar såklart om trion vitlök, ingefära och chili. Det är en kombination som aldrig slår fel och får smaklökarna att dansa. Förbered allt i en stor panna och passa på att du inte överkokar kycklingen, när kycklingen är klar är maten klar.
Tips! Ingefära skalar du lättast med en matsked.
Kolhydrater: 9g per person.
Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ för mer inspiration och recept.
Eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/
Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.
Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).
Lägg upp i skålar. Finhacka mandel (ca 10 styck per portion) och strö över koriander.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.
Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).
Lägg upp i skålar. Finhacka mandel (ca 10 styck per portion) och strö över koriander.
Per H says:
Hej.
Hur många kalorier är det per portion?
LCHF-arkivet says:
Ingen som helst aning. Jag räknar inte kalorier alls.
Hasse says:
Tyvärr ingen höjdare… kommer inte att göra om detta receptet
Lena says:
Jag skippade lök- och ingefärspulvret och la istället i lite mer färsk lök och ingefära. Använde tamari istället för ”vanlig” soja, cashew istället för mandel och persilja istället för koriander. Allt a la man tager vad man haver. Ganska gott, men ingen asiatisk touch på den här rätten enl mina smaklökar.