Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Asiatisk lax med wokade grönsaker och wasabisås

Inga röster än
Asiatisk lax med wokade grönsaker och wasabisås

Det här är en lätt och fräsch rätt som jag tycker går väldigt snabbt att laga. Såsen är en ganska så fet sås, vilket vi som äter LCHF gillar och man kan välja att göra den mild eller lite mer stark i smaken genom att öka eller minska mängden wasabi. Använd en glutenfri japansk soja.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Laxen

Såsen

Grönsakerna

Instruktioner

Laxen

  • Skär fisken i fyra jämnstora bitar.
  • Riv ingefära, pressa vitlöken och pressa saften ur limen och blanda ihop allt med sojan. Häll blandningen över fisken och vänd runt fisken så att den blir marinerad överallt. Låt stå 10 minuter.

Såsen

  • Blanda majonnäs, yoghurt och wasabi i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Grönsakerna

  • Skär ner alla grönsaker i lagom stora bitar. Det ska inte vara för smått och inte för stort.

Tillagning

  • Värm två stekpannor. En till fisken och en till grönsakerna.
  • Häll olivolja i en av pannorna och lägg i broccoli och blomkål. Låt det brynas på några minuter och tillsätt sedan löken och purjon. Låt det brynas några minuter till och lägg sedan i körsbärstomaterna. Krydda med salt och peppar och släng i en klick med smör och vänd runt.
  • Lägg en klick smör i den andra pannan och se till att det är bra med värme innan du lägger i fisken. Stek dem 2-3 minuter på varje sida tills det att fisken är klar.i:9a
  • Lägg upp på en tallrik och njut av en underbart fräsch måltid.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg