Asiatisk lax med wokade grönsaker och wasabisås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är en lätt och fräsch rätt som jag tycker går väldigt snabbt att laga. Såsen är en ganska så fet sås, vilket vi…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Asiatisk lax med wokade grönsaker och wasabisås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är en lätt och fräsch rätt som jag tycker går väldigt snabbt att laga. Såsen är en ganska så fet sås, vilket vi som äter LCHF gillar och man kan välja att göra den mild eller lite mer stark i smaken genom att öka eller minska mängden wasabi. Använd en glutenfri japansk soja.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
Laxen
 400 g Laxfilé
 2 msk Japansk soja
 30 g Ingefära (färsk)
 1 st Lime
Såsen
 1 dl Majonnäs
 1 tsk Wasabi paste
Grönsakerna
 50 g Purjolök
 50 g Rödlök
 200 g Broccoli
 200 g Blomkål
 6 st Körsbärstomater

 

Gör så här:

Laxen
1

Skär fisken i fyra jämnstora bitar.

2

Riv ingefära, pressa vitlöken och pressa saften ur limen och blanda ihop allt med sojan. Häll blandningen över fisken och vänd runt fisken så att den blir marinerad överallt. Låt stå 10 minuter.

Såsen
3

Blanda majonnäs, yoghurt och wasabi i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Grönsakerna
4

Skär ner alla grönsaker i lagom stora bitar. Det ska inte vara för smått och inte för stort.

Tillagning
5

Värm två stekpannor. En till fisken och en till grönsakerna.

6

Häll olivolja i en av pannorna och lägg i broccoli och blomkål. Låt det brynas på några minuter och tillsätt sedan löken och purjon. Låt det brynas några minuter till och lägg sedan i körsbärstomaterna. Krydda med salt och peppar och släng i en klick med smör och vänd runt.

7

Lägg en klick smör i den andra pannan och se till att det är bra med värme innan du lägger i fisken. Stek dem 2-3 minuter på varje sida tills det att fisken är klar.i:9a

8

Lägg upp på en tallrik och njut av en underbart fräsch måltid.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Laxen
 400 g Laxfilé
 2 msk Japansk soja
 30 g Ingefära (färsk)
 1 st Lime
Såsen
 1 dl Majonnäs
 1 tsk Wasabi paste
Grönsakerna
 50 g Purjolök
 50 g Rödlök
 200 g Broccoli
 200 g Blomkål
 6 st Körsbärstomater

Instruktioner

Laxen
1

Skär fisken i fyra jämnstora bitar.

2

Riv ingefära, pressa vitlöken och pressa saften ur limen och blanda ihop allt med sojan. Häll blandningen över fisken och vänd runt fisken så att den blir marinerad överallt. Låt stå 10 minuter.

Såsen
3

Blanda majonnäs, yoghurt och wasabi i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Grönsakerna
4

Skär ner alla grönsaker i lagom stora bitar. Det ska inte vara för smått och inte för stort.

Tillagning
5

Värm två stekpannor. En till fisken och en till grönsakerna.

6

Häll olivolja i en av pannorna och lägg i broccoli och blomkål. Låt det brynas på några minuter och tillsätt sedan löken och purjon. Låt det brynas några minuter till och lägg sedan i körsbärstomaterna. Krydda med salt och peppar och släng i en klick med smör och vänd runt.

7

Lägg en klick smör i den andra pannan och se till att det är bra med värme innan du lägger i fisken. Stek dem 2-3 minuter på varje sida tills det att fisken är klar.i:9a

8

Lägg upp på en tallrik och njut av en underbart fräsch måltid.

Asiatisk lax med wokade grönsaker och wasabisås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida