Dessa asiatiska fläskkålsrullar med sesamdippen blir en smakexplosion i munnen.
Spara gärna resterna av vitkålshuvudet, går tillexempel att göra vitkålsmos av eller steka med smör. Vitkålen kan man gärna byta ut mot savoykål eller kinakål, då kan man dra av bladen direkt och snabbt koka dom. Fläskfärsen går att byta ut mot blandfärs, nötfärs eller kycklingfärs.
Av det här receptet får man ca 18 rullar.
För mer inspiration, besök gärna min instagram lchf.nea
Skär bort roten från vitkålen, koka hela huvudet tills man lätt kan lossa bladen. Ta bort bladen när de är mjuka, för att kallna något.
Hacka koriandern, salladslöken, pressa vitlöken och riv moroten, blanda sedan alla ingredienser till fyllningen medans vitkålen kokar.
Fyll bladet nere i roten med ca 3 msk fyllning. Rulla bladet från nederkant över fyllningen, vik in ytterkanterna och rulla ihop.
Om man inte har en ångkokare, sätt ett durkslag av järn i en kastrull. Fyll med vatten, men inte så det når botten i durkslaget.
Fyll durkslaget med hälften av rullarna, blir 2 omgångar ångning. Ånga under stängt lock. Tar ungefär 20 min. Dela en, för att se om de är klara.
Sesamdippen rör man ihop alla ingredienser väl med en gaffel.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär bort roten från vitkålen, koka hela huvudet tills man lätt kan lossa bladen. Ta bort bladen när de är mjuka, för att kallna något.
Hacka koriandern, salladslöken, pressa vitlöken och riv moroten, blanda sedan alla ingredienser till fyllningen medans vitkålen kokar.
Fyll bladet nere i roten med ca 3 msk fyllning. Rulla bladet från nederkant över fyllningen, vik in ytterkanterna och rulla ihop.
Om man inte har en ångkokare, sätt ett durkslag av järn i en kastrull. Fyll med vatten, men inte så det når botten i durkslaget.
Fyll durkslaget med hälften av rullarna, blir 2 omgångar ångning. Ånga under stängt lock. Tar ungefär 20 min. Dela en, för att se om de är klara.
Sesamdippen rör man ihop alla ingredienser väl med en gaffel.