Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Asiatiska Fläskkålsrullar

Inga röster än
Asiatiska Fläskkålsrullar

Dessa asiatiska fläskkålsrullar med sesamdippen blir en smakexplosion i munnen.
Spara gärna resterna av vitkålshuvudet, går tillexempel att göra vitkålsmos av eller steka med smör. Vitkålen kan man gärna byta ut mot savoykål eller kinakål, då kan man dra av bladen direkt och snabbt koka dom. Fläskfärsen går att byta ut mot blandfärs, nötfärs eller kycklingfärs.
Av det här receptet får man ca 18 rullar.

För mer inspiration, besök gärna min instagram lchf.nea

Total tid: 55 minuter
Portioner: 6
Författare: Linnea Berggren

Ingredienser

Sesamdipp

Instruktioner

  • Skär bort roten från vitkålen, koka hela huvudet tills man lätt kan lossa bladen. Ta bort bladen när de är mjuka, för att kallna något.
  • Hacka koriandern, salladslöken, pressa vitlöken och riv moroten, blanda sedan alla ingredienser till fyllningen medans vitkålen kokar.
  • Fyll bladet nere i roten med ca 3 msk fyllning. Rulla bladet från nederkant över fyllningen, vik in ytterkanterna och rulla ihop.
  • Om man inte har en ångkokare, sätt ett durkslag av järn i en kastrull. Fyll med vatten, men inte så det når botten i durkslaget.
  • Fyll durkslaget med hälften av rullarna, blir 2 omgångar ångning. Ånga under stängt lock. Tar ungefär 20 min. Dela en, för att se om de är klara.
  • Sesamdippen rör man ihop alla ingredienser väl med en gaffel.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg