Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Aubergine minipizzor

5 av 1 röst
Aubergine minipizzor

Det här är ett enkelt, gott och otroligt gott recept på lite små munsbitar av aubergine minipizzor som du kan ha som förrätt, huvudrätt, snacks eller till en buffé.

Testa dig fram med lite olika ostsorter, gärna några som smakar en del. Varför inte lägga en liten bit ädelost under vanliga osten med.

Självklart kan du lägga på salami, skinka eller annat som du tycker är gott på en vanlig pizza.

Total tid: 50 minuter
Servings: 5
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

Förberedelse av auberginen

  • Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.
  • Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.
  • Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.

Tomatsås

Montering

  • Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.
  • Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.