Aubergine minipizzor

6
Det här är ett enkelt, gott och otroligt gott recept på lite små munsbitar av aubergine minipizzor som du kan ha som förrätt, huvudrätt, snacks eller till en buffé.
Testa dig fram med lite olika ostsorter, gärna några som smakar en del. Varför inte lägga en liten bit ädelost under vanliga osten med.
Självklart kan du lägga på salami, skinka eller annat som du tycker är gott på en vanlig pizza.
Total tid:
50 minuter
Servings: 5
Ingredienser
- 1 st aubergine
- 2 msk salt
- 2 msk olivolja
- 400 g passerade tomater
- 1 dl färsk parmesan (riven)
- 0,5 dl färsk basilika (hackad)
- 1 msk vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 0,5 tsk chiliflakes
- 2,5 dl riven ost
- 5 dl Riven mozzarella
Instructions
Förberedelse av auberginen
- Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.
- Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.
- Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.
Tomatsås
- Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.
Montering
- Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.
- Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!