Det här är ett enkelt, gott och otroligt gott recept på lite små munsbitar av aubergine minipizzor som du kan ha som förrätt, huvudrätt, snacks eller till en buffé.
Testa dig fram med lite olika ostsorter, gärna några som smakar en del. Varför inte lägga en liten bit ädelost under vanliga osten med.
Självklart kan du lägga på salami, skinka eller annat som du tycker är gott på en vanlig pizza.
Recept och bild: Buzzfeed Tasty
Förbereda auberginen
Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.
Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.
Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.
Tomatsåsen
Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.
Montering
Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Förbereda auberginen
Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.
Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.
Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.
Tomatsåsen
Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.
Montering
Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.
Ta ut och servera direkt.