Aubergine minipizzor

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Det här är ett enkelt, gott och otroligt gott recept på lite små munsbitar av aubergine minipizzor som du kan ha som förrätt, huvudrätt, snacks…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Aubergine minipizzor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning25 minTotalt50 min

Beskrivning - Information

Det här är ett enkelt, gott och otroligt gott recept på lite små munsbitar av aubergine minipizzor som du kan ha som förrätt, huvudrätt, snacks eller till en buffé.

Testa dig fram med lite olika ostsorter, gärna några som smakar en del. Varför inte lägga en liten bit ädelost under vanliga osten med.

Självklart kan du lägga på salami, skinka eller annat som du tycker är gott på en vanlig pizza.

Recept och bild: Buzzfeed Tasty

ANNONS

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 1 st Aubergine
 2 msk Salt
 2 msk Olivolja
 1 dl Färsk parmesan (riven)
 1/2 dl Basilika (Färsk, hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 tsk Chiliflakes
 2 1/2 dl Cheddarost (riven)
 5 dl Mozzarellaost (riven)
ANNONS

Gör så här:

1

Förbereda auberginen

3

Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.

5

Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.

7

Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.

9

Tomatsåsen

11

Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.

13

Montering

15

Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.

17

Ta ut och servera direkt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Aubergine
 2 msk Salt
 2 msk Olivolja
 1 dl Färsk parmesan (riven)
 1/2 dl Basilika (Färsk, hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1/2 tsk Chiliflakes
 2 1/2 dl Cheddarost (riven)
 5 dl Mozzarellaost (riven)

Instruktioner

1

Förbereda auberginen

3

Skär auberginen i 2,5 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på lite hushållspapper och salta på båda sidorna. Låt stå i cirka 20 minuter.

5

Ta lite hushållspapper och tryck på dem så att du suger upp så mycket vätska som möjligt.

7

Pensla med lite olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden.

9

Tomatsåsen

11

Blanda ihop passerade tomater, parmesan, basilika, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och chiliflakes i en skål.

13

Montering

15

Bred ut lite av tomatsåsen på varje aubergineskiva. Toppa med ost av båda sorterna. Ställ in i ugnen några minuter så att osten får smälta.

17

Ta ut och servera direkt.

Aubergine minipizzor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida