Aubergine och spenatgratäng

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

En god gratäng som funkar perfekt som tillbehör inom LCHF. Jag har valt att grilla auberginen i det här receptet, men det går lika bra…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Aubergine och spenatgratäng
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En god gratäng som funkar perfekt som tillbehör inom LCHF.

Jag har valt att grilla auberginen i det här receptet, men det går lika bra att steka den i pannan om man inte har möjlighet att grilla.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Aubergine
 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1 msk Basilika
 50 g Babyspenat
 150 g Fetaost

 

Gör så här:

1

Skiva auberginen i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på hushållspapper och strö salt över dem. Låt dem ligga i cirka 25 minuter för att dra ut vätskan (som är besk).

2

Under tiden gör vi tomatsåsen. Hacka lök och vitlök fint. Fräs den i lite av oljan så den blir mjuk.

3

Slå på tomaterna, lägg i buljongtärningen och krydda med basilika och lite malen svartpeppar. Låt puttra på svag värme.

4

Ta ett hushållspapper och torka bort så mycket vätska som möjligt från auberginen. Ringla lite olja över dem och grilla/stek dem sen tills de har fått lite färg på båda sidor.

5

Ta fram en ugnsfast form. Lägg lite tomatsås i botten och sen hälften av auberginen. Lägg lite babyspenat ovanpå och slå sen lite tomatsås över. Smula hälften av fetaosten och fördela det jämnt över hela gratängen.

6

Lägg på ett nytt lager med aubergine, spenat och fetaost. Avsluta med tomatsås.

7

Strö riven mozzarella över gratängen och ställ den i mitten av ugnen (175 grader) i cirka 30 minuter eller tills osten har fått en fin gyllene färg.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Aubergine
 50 g Lök (gul)
 10 g Vitlök
 1 msk Basilika
 50 g Babyspenat
 150 g Fetaost

Instruktioner

1

Skiva auberginen i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på hushållspapper och strö salt över dem. Låt dem ligga i cirka 25 minuter för att dra ut vätskan (som är besk).

2

Under tiden gör vi tomatsåsen. Hacka lök och vitlök fint. Fräs den i lite av oljan så den blir mjuk.

3

Slå på tomaterna, lägg i buljongtärningen och krydda med basilika och lite malen svartpeppar. Låt puttra på svag värme.

4

Ta ett hushållspapper och torka bort så mycket vätska som möjligt från auberginen. Ringla lite olja över dem och grilla/stek dem sen tills de har fått lite färg på båda sidor.

5

Ta fram en ugnsfast form. Lägg lite tomatsås i botten och sen hälften av auberginen. Lägg lite babyspenat ovanpå och slå sen lite tomatsås över. Smula hälften av fetaosten och fördela det jämnt över hela gratängen.

6

Lägg på ett nytt lager med aubergine, spenat och fetaost. Avsluta med tomatsås.

7

Strö riven mozzarella över gratängen och ställ den i mitten av ugnen (175 grader) i cirka 30 minuter eller tills osten har fått en fin gyllene färg.

Aubergine och spenatgratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida