Aubergine rollatini

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Aubergine rollatini är en italiensk variant av lasagne utan pasta. En väldigt god och härlig variant för dig som inte vill äta pasta, vilket passar…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Aubergine rollatini
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning25 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Aubergine rollatini är en italiensk variant av lasagne utan pasta. En väldigt god och härlig variant för dig som inte vill äta pasta, vilket passar ypperligt för LCHF.

En vegetarisk rätt med massor av god ost och en god marinarasås.

Tips! Du kan göra samma rätt med zucchini om du tycker om det bättre, eller varför inte blanda lite?

I filmen nedanför så kan du se själva tanken med det hela men jag har gjort lite ändringar i receptet för att det skall bli ännu bättre.

Receptkälla: Buzzfeed

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 st Auberginer
 400 g Ricotta
 200 g Mozzarellaost (riven)
 1 dl Hackad basilika (Färsk)
 50 g Gul lök (finhackad)
 20 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 1 msk Hackad timjan (färsk)
 1 msk Hackad oregano (färsk)
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 3 msk Salt
 1 dl Färsk parmesan (riven), till gratinering

 

Gör så här:

Förbered auberginen
1

Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.

2

Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.

Marinarasåsen
3

Fräs lök och vitlök i lite olivolja.

4

Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.

5

Låt koka upp och låt såsen sen puttra under lock. Smaka av med salt och peppar.

Fortsättning auberginen
6

Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.

7

Pensla med olivolja och peppra lite.

8

Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.

Fyllningen
9

Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan.

Montering
10

Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.

11

Häll ut lite marinarasås i botten av en ugnsfast form.

12

Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.

13

Häll resterande sås över rulladerna.

14

Strö riven parmesan över.

15

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Auberginer
 400 g Ricotta
 200 g Mozzarellaost (riven)
 1 dl Hackad basilika (Färsk)
 50 g Gul lök (finhackad)
 20 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 1 msk Hackad timjan (färsk)
 1 msk Hackad oregano (färsk)
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 3 msk Salt
 1 dl Färsk parmesan (riven), till gratinering

Instruktioner

Förbered auberginen
1

Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.

2

Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.

Marinarasåsen
3

Fräs lök och vitlök i lite olivolja.

4

Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.

5

Låt koka upp och låt såsen sen puttra under lock. Smaka av med salt och peppar.

Fortsättning auberginen
6

Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.

7

Pensla med olivolja och peppra lite.

8

Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.

Fyllningen
9

Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan.

Montering
10

Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.

11

Häll ut lite marinarasås i botten av en ugnsfast form.

12

Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.

13

Häll resterande sås över rulladerna.

14

Strö riven parmesan över.

15

Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.

Aubergine rollatini
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida