Aubergine rollatini
2
Aubergine rollatini är en italiensk variant av lasagne utan pasta. En väldigt god och härlig variant för dig som inte vill äta pasta, vilket passar ypperligt för LCHF.
En vegetarisk rätt med massor av god ost och en god marinarasås.
Tips! Du kan göra samma rätt med zucchini om du tycker om det bättre, eller varför inte blanda lite?
I filmen nedanför så kan du se själva tanken med det hela men jag har gjort lite ändringar i receptet för att det skall bli ännu bättre.
Receptkälla: Buzzfeed
Total tid:
55 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 2 st auberginer
- 400 g ricotta
- 200 g Riven mozzarella
- 1 dl färsk parmesan (riven)
- 1 dl färsk basilika (hackad)
- 600 g passerade tomater
- 50 g gul lök (finhackad)
- 20 g vitlök (finhackad)
- 2 msk färsk persilja (hackad)
- 1 msk färsk timjan (hackad)
- 1 msk oregano" target="_blank" rel="nofollow">färsk oregano (hackad)
- 1 tsk balsamvinäger
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 3 msk salt
- 2 msk grönsaksfond (koncentrerad)
- 1 krm cayennepeppar
- 1 dl färsk parmesan (riven), till gratinering
Instruktioner
Förbered auberginen
- Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
- Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.
Marinarasåsen
- Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.
Fortsättning auberginen
- Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med olivolja och peppra lite.
- Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.
Fyllningen
- Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan.
Montering
- Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.
- Häll ut lite marinarasås i botten av en ugnsfast form.
- Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.
- Häll resterande sås över rulladerna.
- Strö riven parmesan över.
- Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!