Aubergine rollatini är en italiensk variant av lasagne utan pasta. En väldigt god och härlig variant för dig som inte vill äta pasta, vilket passar ypperligt för LCHF.
En vegetarisk rätt med massor av god ost och en god marinarasås.
Tips! Du kan göra samma rätt med zucchini om du tycker om det bättre, eller varför inte blanda lite?
I filmen nedanför så kan du se själva tanken med det hela men jag har gjort lite ändringar i receptet för att det skall bli ännu bättre.
Receptkälla: Buzzfeed
Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.
Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.
Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med olivolja och peppra lite.
Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.
Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan.
Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.
Häll ut lite marinarasås i botten av en ugnsfast form.
Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.
Häll resterande sås över rulladerna.
Strö riven parmesan över.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär av ändarna på auberginen. Dela dem sedan på längden i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
Lägg ut alla skivorna på ett hushållspapper. Strö salt över och låt stå i minst 20 minuter. Gör såsen under tiden.
Häll på de passerade tomaterna och blanda ner grönsaksfond, oregano, persilja, hälften av basilikan, cayennepeppar och balsamvinägern.
Ta några ark med hushållspapper och torka bort vätskan från auberginen. Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med olivolja och peppra lite.
Ställ in i ugnen i 20 minuter på 175 grader. Under tiden så gör du fyllningen.
Blanda ihop ricotta, mozzarella, parmesan och resterande hackade basilikan.
Fördela fyllningen på auberginen. Rulla ihop dem till rullader.
Häll ut lite marinarasås i botten av en ugnsfast form.
Placera ut rulladerna ovanpå marinarasåsen.
Häll resterande sås över rulladerna.
Strö riven parmesan över.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin färg.