Auberginegratäng med fyra sorters ost
3
En supergod auberginegratäng med massor av ost!
Är du svag för ost? Och uppskattar du att äta mättande vegetarisk mat (lakto-ovo)? Då är detta rätten för dig!
OBS; om getost inte faller dig i smaken kan du byta ut den mot fetaost, eller så hoppar du över den helt och hållet och nöjer dig med tre sorters ost.
Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 st Aubergine
- 400 g Passerade tomater
- 2 st Mozzarella
- 30 g Getost
- 0,75 dl Riven parmesan
- 0,75 dl Riven ost
- salt
- Svartpeppar
- Oregano
Instruktioner
Förbered
Montering
- Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.
- Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.
- Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna. Toppa med riven ost & mozzarella.
- In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk. Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!