Auberginegratäng med fyra sorters ost

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En supergod auberginegratäng med massor av ost! Är du svag för ost? Och uppskattar du att äta mättande vegetarisk mat (lakto-ovo)? Då är detta rätten…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Aubergingratäng med fyra sorters ost
ANNONS
Profilbild för Anna-Karin MSkapareAnna-Karin MFörberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim

Beskrivning - Information

En supergod auberginegratäng med massor av ost!

Är du svag för ost? Och uppskattar du att äta mättande vegetarisk mat (lakto-ovo)? Då är detta rätten för dig!

OBS; om getost inte faller dig i smaken kan du byta ut den mot fetaost, eller så hoppar du över den helt och hållet och nöjer dig med tre sorters ost.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Aubergine
 400 g Passerade tomater
 2 st Mozzarella
 30 g Getost
 0,75 dl Riven parmesan
 0,75 dl Riven ost
ANNONS

 

Gör så här:

Förbered
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dom ligga och dra ca 20 min.

3

Skiva mozzarellan
Dela getosten i mindre bitar
Riv ost & parmesan

Montering
4

Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.

5

Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.

6

Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna.
Toppa med riven ost & mozzarella.

7

In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk.
Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Aubergine
 400 g Passerade tomater
 2 st Mozzarella
 30 g Getost
 0,75 dl Riven parmesan
 0,75 dl Riven ost

Instruktioner

Förbered
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dom ligga och dra ca 20 min.

3

Skiva mozzarellan
Dela getosten i mindre bitar
Riv ost & parmesan

Montering
4

Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.

5

Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.

6

Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna.
Toppa med riven ost & mozzarella.

7

In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk.
Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.

Auberginegratäng med fyra sorters ost
Profilbild för Anna-Karin M

Recept av: Anna-Karin M

Visa alla recept från Anna-Karin M Hemsida
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida