Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Auberginegratäng med fyra sorters ost

Inga röster än
Auberginegratäng med fyra sorters ost

En supergod auberginegratäng med massor av ost!

Är du svag för ost? Och uppskattar du att äta mättande vegetarisk mat (lakto-ovo)? Då är detta rätten för dig!

OBS; om getost inte faller dig i smaken kan du byta ut den mot fetaost, eller så hoppar du över den helt och hållet och nöjer dig med tre sorters ost.

Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Författare: Anna-Karin M

Ingredienser

Instruktioner

Förbered

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dom ligga och dra ca 20 min.
  • Skiva mozzarellan Dela getosten i mindre bitar Riv ost & parmesan

Montering

  • Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.
  • Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.
  • Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna. Toppa med riven ost & mozzarella.
  • In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk. Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg