Auberginegratäng med fyra sorters ost

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En supergod auberginegratäng med massor av ost! Är du svag för ost? Och uppskattar du att äta mättande vegetarisk mat (lakto-ovo)? Då är detta rätten…

Läs mer 0 kommentarer
Aubergingratäng med fyra sorters ost
632555ce41709de1ef0a0af1ac1213c4?s=96&d=mm&r=gSkapareAnna-Karin MFörberedelse30 minTillagning30 minTotalt1 tim

Beskrivning - Information

En supergod auberginegratäng med massor av ost!

Är du svag för ost? Och uppskattar du att äta mättande vegetarisk mat (lakto-ovo)? Då är detta rätten för dig!

OBS; om getost inte faller dig i smaken kan du byta ut den mot fetaost, eller så hoppar du över den helt och hållet och nöjer dig med tre sorters ost.

Kategori

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Aubergine
 400 g Passerade tomater
 2 st Mozzarella
 30 g Getost
 0,75 dl Riven parmesan
 0,75 dl Riven ost
 Salt, svartpeppar, oregano

Gör så här:

Förbered
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dom ligga och dra ca 20 min.

3

Skiva mozzarellan
Dela getosten i mindre bitar
Riv ost & parmesan

Montering
4

Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.

5

Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.

6

Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna.
Toppa med riven ost & mozzarella.

7

In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk.
Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Aubergine
 400 g Passerade tomater
 2 st Mozzarella
 30 g Getost
 0,75 dl Riven parmesan
 0,75 dl Riven ost
 Salt, svartpeppar, oregano

Instruktioner

Förbered
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dom ligga och dra ca 20 min.

3

Skiva mozzarellan
Dela getosten i mindre bitar
Riv ost & parmesan

Montering
4

Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.

5

Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.

6

Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna.
Toppa med riven ost & mozzarella.

7

In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk.
Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.

Auberginegratäng med fyra sorters ost

Recept av: Anna-Karin M

Visa alla recept från Anna-Karin M Hemsida

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida