En supergod auberginegratäng med massor av ost!
Är du svag för ost? Och uppskattar du att äta mättande vegetarisk mat (lakto-ovo)? Då är detta rätten för dig!
OBS; om getost inte faller dig i smaken kan du byta ut den mot fetaost, eller så hoppar du över den helt och hållet och nöjer dig med tre sorters ost.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dom ligga och dra ca 20 min.
Skiva mozzarellan
Dela getosten i mindre bitar
Riv ost & parmesan
Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.
Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.
Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna.
Toppa med riven ost & mozzarella.
In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk.
Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva aubergine i 0,5 cm tjocka skivor. Salta på skivorna och låt dom ligga och dra ca 20 min.
Skiva mozzarellan
Dela getosten i mindre bitar
Riv ost & parmesan
Efter 20 min, ta ett hushållspapper och sug upp vätskan som auberginerna släppt ifrån sig.
Täck botten på en ugnssäker form med passerad tomat och lägg sedan ett lager med aubergineskivor. Strö över getost och lägg ett lager mozzarella, samt häll över lite tomatsås.
Lägg ytterligare ett lager aubergine och mozzarella. Krydda med lite peppar och oregano och häll sedan över det sista av de passerade tomaterna.
Toppa med riven ost & mozzarella.
In i ugnen ca 20-30 min, tills auberginen känns lagom mjuk.
Ät med en krispig sallad och lite goda oliver.