Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Avokado, tomat och gurksallad

Inga röster än
Avokado, tomat och gurksallad

Om du vill göra en riktigt enkel, god och framförallt fräsch sallad som verkligen passar till det mesta så ska du testa på att göra denna avokado, tomat och gurksalladen.

Det är en sallad som gör sig som absolut bäst på sommaren, när det går att få tag i riktigt fina och nyskördade grönsaker, men det är ju klart att man kan göra den året runt om man vill. Dock så äter jag den helst till allt det grillade på sommaren.

Avokado, tomat och gurksallad | LCHF-arkivet
Avokado, tomat och gurksallad 6

Ställ fram den på bordet tillsammans med en massa gott grillat, lite coleslaw och kanske lite olika kryddsmör, så har du massor av gott att välja mellan.

När det gäller mängderna i det här receptet, så är dom väldigt ungefärliga. Tycker du om avokado, eller har mycket avokado som måste ätas, så kan du ta mer av det, eller om du är väldigt förtjust i tomater så kan du ta lite mer av det. Lås dig inte vid mängderna som jag angivit, utan testa dig fram till din egen bästa sallad.

Total tid: 15 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 195kcal
Författare: Lari Salminen

Utrustning

  • Bunke

Ingredienser

Grönsakerna

Dressingen

Instruktioner

  • Skär upp gurka, tomat och avokado i rätt stora bitar, det är iofs en smaksak hur stora bitar man vill ha, men jag upplever att dom håller form och smak bättre om det är lite större.
  • Hacka eller skiva rödlöken fint, det är en smaksak hur man vill ha det.
    Om du inte vill ha så stark löksmak, så kan du lägga löken i iskallt vatten en stund och sedan hälla av vattnet. Se bara till att du verkligen får bort allt vatten sen, annars kan salladen bli väldigt vattnig.
  • Hacka den färska basilikan lätt.
  • Lägg alla grönsaker i en stor bunke så att du enkelt kan blanda sen.
  • Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och rör om så att allt blandas väl.
  • Häll dressingen över grönsakerna och vänd runt försiktigt så att du inte mosar avokadon. Det är absolut bäst att använda händerna till att blanda.
  • Servera salladen direkt, eller plasta in den och ställ i kylen en stund så att alla smaker får blandas lite extra.

Näringsinnehåll

Kalorier: 195kcal | Kolhydrater: 3g | Protein: 0,2g | Fett: 21g | Fiber: 0,5g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg