Baba ganoush

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Baba ganoush är en aubergineröra som man ofta äter till meze. Det är en röra som finns i hela mellanöstern och även i Grekland och…

Läs mer 0 kommentarer
Baba ganoush
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning45 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Baba ganoush är en aubergineröra som man ofta äter till meze.
Det är en röra som finns i hela mellanöstern och även i Grekland och några länder runt där. Dock så är det olika varianter på recept, så det gäller att hitta sin favorit.
Detta är mitt sätt att göra Baba ganoush på och en sak som jag verkligen gillar, det är när man grillar auberginen. Då får den en djupare smak och lite mer av en rökig ton.
Självklart så kan du använda ugnen istället och hur du gör då berättar jag lite längre ner.

Se till att använda en god olivolja, det vinner du mycket på i smak.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 3 st Auberginer
 3-5 vitlöksklyftorEfter smak.
 0,50 dl Olivolja
 2 msk Tahini
 1,50 msk Pressad citron
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

På grillen
1

Om du har grillen igång eller har gasolgrill så tycker iaf jag att det blir godast att grilla auberginerna.

2

Picka hål i auberginerna med en gaffel runt om överallt.

3

Lägg de på grillen och låt de ligga tills de i stort sett är svarta. Vänd och låt ligga lika länge på andra sidan.
Det tar mellan 20-40 minuter beroende på värmen på grillen.
De ska alltså nästan vara helt brända på skalet och mjuka inuti.

I ugnen
4

Sätt ugnen på 250 grader och grill.

5

Picka hål i auberginerna med en gaffel runt om överallt.
Lägg de på ett galler och en plåt under.

6

Ställ in de i ugnen och grilla de tills de är svarta. Vänd på de och grilla lika länge på andra sidan.
Det tar mellan 20-40 minuter beroende på effekten i din ugn.
De ska alltså nästan vara helt brända på skalet och mjuka inuti.

Fortsätt så här
7

Lägg de i en bunke eller en kastrull och täck med plastfilm.
Låt de ligga där och svalna.
Detta gör att smakerna från det grillade kommer att fördelas på ett bättre sätt.

8

Häll av eventuell vätska.

9

Dela på auberginerna och gröp ur innehållet. Skalet kastar du.

10

Lägg innehållet i en matberedare och tillsätt övriga ingredienser.
Mixa ihop allt till en jämn smet.

11

Smaka av med salt och peppar och lite mer citron kanske.

12

Servera som tillbehör till lite grillat eller doppa ett gott bröd i röran.

Baba ganoush

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Auberginer
 3-5 vitlöksklyftorEfter smak.
 0,50 dl Olivolja
 2 msk Tahini
 1,50 msk Pressad citron
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

På grillen
1

Om du har grillen igång eller har gasolgrill så tycker iaf jag att det blir godast att grilla auberginerna.

2

Picka hål i auberginerna med en gaffel runt om överallt.

3

Lägg de på grillen och låt de ligga tills de i stort sett är svarta. Vänd och låt ligga lika länge på andra sidan.
Det tar mellan 20-40 minuter beroende på värmen på grillen.
De ska alltså nästan vara helt brända på skalet och mjuka inuti.

I ugnen
4

Sätt ugnen på 250 grader och grill.

5

Picka hål i auberginerna med en gaffel runt om överallt.
Lägg de på ett galler och en plåt under.

6

Ställ in de i ugnen och grilla de tills de är svarta. Vänd på de och grilla lika länge på andra sidan.
Det tar mellan 20-40 minuter beroende på effekten i din ugn.
De ska alltså nästan vara helt brända på skalet och mjuka inuti.

Fortsätt så här
7

Lägg de i en bunke eller en kastrull och täck med plastfilm.
Låt de ligga där och svalna.
Detta gör att smakerna från det grillade kommer att fördelas på ett bättre sätt.

8

Häll av eventuell vätska.

9

Dela på auberginerna och gröp ur innehållet. Skalet kastar du.

10

Lägg innehållet i en matberedare och tillsätt övriga ingredienser.
Mixa ihop allt till en jämn smet.

11

Smaka av med salt och peppar och lite mer citron kanske.

12

Servera som tillbehör till lite grillat eller doppa ett gott bröd i röran.

Baba ganoush

Baba ganoush

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida