Bacon och ägg ketobollar

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Ketobollar finns det massor av olika varianter av. Många av dessa är söta, men det går faktiskt att göra ketobollar som är mer åt det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Bacon och ägg ketobollar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ketobollar finns det massor av olika varianter av. Många av dessa är söta, men det går faktiskt att göra ketobollar som är mer åt det matiga hållet och dessa bacon och ägg ketobollar är verkligen matiga.

Ett perfekt mellanmål eller tilltugg om du känner att du tappat i energi och behöver få i dig lite fett.

Recept och bild: Ketodietapp

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 120 g Bacon
 50 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)
 2 msk Majonnäs
 0,25 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg ut baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills det att baconet har fått en fin färg och är knaperstekt.

3

Ta ut baconet och ställ åt sidan så det får svalna lite.

4

Koka äggen så att de är hårdkokta.

5

Skala äggen och mosa ner dem i smöret med en gaffel.

6

Blanda ner majonnäsen, salt och peppar och häll i det smälta fettet från baconet och blanda ihop väl. Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

7

Smula ner baconet till små bitar. Detta kommer användas som strössel på bollarna sedan så det skall vara ganska smått.

8

Ta ut smör och äggblandningen och forma kulor i passande storlek. Sex bollar är lagom. Rulla varje boll i baconsmulorna så de täcks med bacon.

9

Placera dem på en tallrik som får plats i kylen och låt stå och stelna till en stund innan du äter dem.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 120 g Bacon
 50 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)
 2 msk Majonnäs
 0,25 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg ut baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills det att baconet har fått en fin färg och är knaperstekt.

3

Ta ut baconet och ställ åt sidan så det får svalna lite.

4

Koka äggen så att de är hårdkokta.

5

Skala äggen och mosa ner dem i smöret med en gaffel.

6

Blanda ner majonnäsen, salt och peppar och häll i det smälta fettet från baconet och blanda ihop väl. Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

7

Smula ner baconet till små bitar. Detta kommer användas som strössel på bollarna sedan så det skall vara ganska smått.

8

Ta ut smör och äggblandningen och forma kulor i passande storlek. Sex bollar är lagom. Rulla varje boll i baconsmulorna så de täcks med bacon.

9

Placera dem på en tallrik som får plats i kylen och låt stå och stelna till en stund innan du äter dem.

Bacon och ägg ketobollar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida