Hoppa till innehåll
Open navigation

Bacon och ägg ketobollar

4 av 1 röst
Sparat av: st
Bacon och ägg ketobollar
Ketobollar finns det massor av olika varianter av. Många av dessa är söta, men det går faktiskt att göra ketobollar som är mer åt det matiga hållet och dessa bacon och ägg ketobollar är verkligen matiga.Ett perfekt mellanmål eller tilltugg om du känner att du tappat i energi och behöver få i dig lite fett.Recept och bild: Ketodietapp
4 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg ut baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills det att baconet har fått en fin färg och är knaperstekt.
  • Ta ut baconet och ställ åt sidan så det får svalna lite.
  • Koka äggen så att de är hårdkokta.
  • Skala äggen och mosa ner dem i smöret med en gaffel.
  • Blanda ner majonnäsen, salt och peppar och häll i det smälta fettet från baconet och blanda ihop väl. Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
  • Smula ner baconet till små bitar. Detta kommer användas som strössel på bollarna sedan så det skall vara ganska smått.
  • Ta ut smör och äggblandningen och forma kulor i passande storlek. Sex bollar är lagom. Rulla varje boll i baconsmulorna så de täcks med bacon.
  • Placera dem på en tallrik som får plats i kylen och låt stå och stelna till en stund innan du äter dem.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg