Ketobollar finns det massor av olika varianter av. Många av dessa är söta, men det går faktiskt att göra ketobollar som är mer åt det matiga hållet och dessa bacon och ägg ketobollar är verkligen matiga.
Ett perfekt mellanmål eller tilltugg om du känner att du tappat i energi och behöver få i dig lite fett.
Recept och bild: Ketodietapp
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills det att baconet har fått en fin färg och är knaperstekt.
Ta ut baconet och ställ åt sidan så det får svalna lite.
Koka äggen så att de är hårdkokta.
Skala äggen och mosa ner dem i smöret med en gaffel.
Smula ner baconet till små bitar. Detta kommer användas som strössel på bollarna sedan så det skall vara ganska smått.
Placera dem på en tallrik som får plats i kylen och låt stå och stelna till en stund innan du äter dem.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut baconskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills det att baconet har fått en fin färg och är knaperstekt.
Ta ut baconet och ställ åt sidan så det får svalna lite.
Koka äggen så att de är hårdkokta.
Skala äggen och mosa ner dem i smöret med en gaffel.
Smula ner baconet till små bitar. Detta kommer användas som strössel på bollarna sedan så det skall vara ganska smått.
Placera dem på en tallrik som får plats i kylen och låt stå och stelna till en stund innan du äter dem.