Bacon och broccoligratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Enkla och goda gratänger som man svänger ihop på ett kick är något jag verkligen älskar och denna bacon och broccoligratängen är inget undantag. Men…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
bacon broccoligratang Bacon och broccoligratäng
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning40 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Enkla och goda gratänger som man svänger ihop på ett kick är något jag verkligen älskar och denna bacon och broccoligratängen är inget undantag.
Men väldigt få ingredienser, så får du ihop en rätt så billig och mättande gratäng som du även kan ha till lunch dagen efter.

Om du inte har eller tycker om bacon, så kan du köra på skinka eller kanske kassler istället.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Broccoli
 400 g Bacon
 1,50 deciliter Grädde
 1 dl FärskostVälj en med smak om du vill, då kan du få lite variation på smaken.
 1 st Ägg
 1 krm Svartpeppar, nymalen
 2,50 deciliter Riven ost

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär bacon i bitar och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
Baconet skall bli tillagat och lite knaprigt.

Om du hellre vill, så kan du lika gärna steka baconet i en stekpanna.

3

Koka broccoli snabbt i lättsaltat vatten, cirka 2 minuter. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag.
Om du vill behålla så mycket smak och näringsämnen som möjligt, så kan du ånga broccolin istället.

4

Vispa ihop grädde, färskost, ägg och peppar.

5

Ta ut formen ur ugnen och häll i broccoli och gräddblandningen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

6

Ta ut och servera direkt, gärna med en god sallad. Några tips är coleslaw som ger lite krämighet och god smak, eller kanske en riktigt god och nyttig treveckorssallad. Annars så funkar min supergoda pizzasallad toppen med.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Broccoli
 400 g Bacon
 1,50 deciliter Grädde
 1 dl FärskostVälj en med smak om du vill, då kan du få lite variation på smaken.
 1 st Ägg
 1 krm Svartpeppar, nymalen
 2,50 deciliter Riven ost

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär bacon i bitar och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
Baconet skall bli tillagat och lite knaprigt.

Om du hellre vill, så kan du lika gärna steka baconet i en stekpanna.

3

Koka broccoli snabbt i lättsaltat vatten, cirka 2 minuter. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag.
Om du vill behålla så mycket smak och näringsämnen som möjligt, så kan du ånga broccolin istället.

4

Vispa ihop grädde, färskost, ägg och peppar.

5

Ta ut formen ur ugnen och häll i broccoli och gräddblandningen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

6

Ta ut och servera direkt, gärna med en god sallad. Några tips är coleslaw som ger lite krämighet och god smak, eller kanske en riktigt god och nyttig treveckorssallad. Annars så funkar min supergoda pizzasallad toppen med.

Bacon och broccoligratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida