Enkla och goda gratänger som man svänger ihop på ett kick är något jag verkligen älskar och denna bacon och broccoligratängen är inget undantag.
Men väldigt få ingredienser, så får du ihop en rätt så billig och mättande gratäng som du även kan ha till lunch dagen efter.
Om du inte har eller tycker om bacon, så kan du köra på skinka eller kanske kassler istället.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bacon i bitar och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
Baconet skall bli tillagat och lite knaprigt.
Om du hellre vill, så kan du lika gärna steka baconet i en stekpanna.
Koka broccoli snabbt i lättsaltat vatten, cirka 2 minuter. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag.
Om du vill behålla så mycket smak och näringsämnen som möjligt, så kan du ånga broccolin istället.
Ta ut formen ur ugnen och häll i broccoli och gräddblandningen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Ta ut och servera direkt, gärna med en god sallad. Några tips är coleslaw som ger lite krämighet och god smak, eller kanske en riktigt god och nyttig treveckorssallad. Annars så funkar min supergoda pizzasallad toppen med.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bacon i bitar och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
Baconet skall bli tillagat och lite knaprigt.
Om du hellre vill, så kan du lika gärna steka baconet i en stekpanna.
Koka broccoli snabbt i lättsaltat vatten, cirka 2 minuter. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag.
Om du vill behålla så mycket smak och näringsämnen som möjligt, så kan du ånga broccolin istället.
Ta ut formen ur ugnen och häll i broccoli och gräddblandningen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Ta ut och servera direkt, gärna med en god sallad. Några tips är coleslaw som ger lite krämighet och god smak, eller kanske en riktigt god och nyttig treveckorssallad. Annars så funkar min supergoda pizzasallad toppen med.