Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bacon och broccoligratäng

5 av 2 röster
Bacon och broccoligratäng

Enkla och goda gratänger som man svänger ihop på ett kick är något jag verkligen älskar och denna bacon och broccoligratängen är inget undantag.
Men väldigt få ingredienser, så får du ihop en rätt så billig och mättande gratäng som du även kan ha till lunch dagen efter.

Om du inte har eller tycker om bacon, så kan du köra på skinka eller kanske kassler istället.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär bacon i bitar och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen ca 10 minuter. Baconet skall bli tillagat och lite knaprigt. Om du hellre vill, så kan du lika gärna steka baconet i en stekpanna.
  • Koka broccoli snabbt i lättsaltat vatten, cirka 2 minuter. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag. Om du vill behålla så mycket smak och näringsämnen som möjligt, så kan du ånga broccolin istället.
  • Vispa ihop grädde, färskost, ägg och peppar.
  • Ta ut formen ur ugnen och häll i broccoli och gräddblandningen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Ta ut och servera direkt, gärna med en god sallad. Några tips är coleslaw som ger lite krämighet och god smak, eller kanske en riktigt god och nyttig treveckorssallad. Annars så funkar min supergoda pizzasallad toppen med.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Bacon och broccoligratäng”

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg