Bacon och brysselkålsgratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 4 röster - Betygsätt

Det här är ett kanongott recept på bacon och brysselkålsgratäng som du antingen har som tillbehör till något, eller så äter du det som det…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Bacon och brysselkålsgratäng
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning45 minTotalt55 min

Beskrivning - Information

Det här är ett kanongott recept på bacon och brysselkålsgratäng som du antingen har som tillbehör till något, eller så äter du det som det är. Jag skulle nog själv servera det till någon god kycklingrätt, t ex hasselbackskyckling.

Om du vill göra gratängen vegetarisk så är det bara att du utelämnar baconet. Då kan du tillsätta lite tärnad paprika istället eller något annat gott.

Oavsett vad, så är det kanongott och perfekt för dig som äter LCHF/low carb/lågkolhydratkost.

Recept och bild: 12 tomatoes

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Brysselkål, rensad
 225 g Bacon
 2 1/4 dl Cheddarost (riven)
 1 dl Prästost (riven)
 2 dl Grädde 40%
 2 msk Olivolja
 1 st Ägg
 1 tsk Rosmarin (Torkad)
 1 tsk Lökpulver
 1/2 tsk Chiliflakes
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Dela brysselkålen på mitten och lägg i en skål. Häll på olivoljan. Salta och peppra. Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills de är halvmjuka.

5

Strimla och stek baconet krispigt. Låt stå och svalna.

7

Blanda ägg, grädde, ost, rosmarin, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes i en skål.

9

Ta ut brysselkålen och blanda ihop med ägg/gräddeblandningen och 2/3 av baconet. Toppa med sista baconet.

11

Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och ställ in formen i 20-25 minuter tills den har fått vacker färg och är härlig bubblig och krämig.

13

Ta ut formen och låt den stå till sig cirka fem minuter innan servering. Njut!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Brysselkål, rensad
 225 g Bacon
 2 1/4 dl Cheddarost (riven)
 1 dl Prästost (riven)
 2 dl Grädde 40%
 2 msk Olivolja
 1 st Ägg
 1 tsk Rosmarin (Torkad)
 1 tsk Lökpulver
 1/2 tsk Chiliflakes
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Dela brysselkålen på mitten och lägg i en skål. Häll på olivoljan. Salta och peppra. Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills de är halvmjuka.

5

Strimla och stek baconet krispigt. Låt stå och svalna.

7

Blanda ägg, grädde, ost, rosmarin, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes i en skål.

9

Ta ut brysselkålen och blanda ihop med ägg/gräddeblandningen och 2/3 av baconet. Toppa med sista baconet.

11

Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och ställ in formen i 20-25 minuter tills den har fått vacker färg och är härlig bubblig och krämig.

13

Ta ut formen och låt den stå till sig cirka fem minuter innan servering. Njut!

Bacon och brysselkålsgratäng

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida