Alltså, bacon, choklad och pekannötter... hur gott är inte detta? Det låter kanske lite konstigt att blanda bacon och choklad, men det funkar, bättre än man kan tro!
I det här receptet så skall man använda sig av Sukrin Gold och det är nog Sukrin Gold man måste ha. Det kommer inte bli samma sak om man använder något annat sötningsmedel. Beställ Sukrin Gold här.
Man skall använda pekannötter, men det går säkert att testa med andra nötter om man vill det. Personligen tycker jag att pekannötter är otroligt gott och de är även relativt LCHF-vänliga. Beställ pekannötter här.
Recept och bild: Low carb so simple
Börja med att steka baconet knapert. Plocka upp dem ur stekpannan och lägg på hushållspapper så att de får torka och svalna. Smula ner dem till fina smulor.
Smält Sukrin Gold i en varm stekpanna. Tillsätt de hackade pekannötterna när sötningen har smält. Rör om hela tiden och var försiktig så att det det inte bränns vid! Det skall få en gyllenbrun färg och vara fint kanderade.
Häll över nötterna till en tallrik eller på ett bakplåtspapper och låt dem svalna ordentligt. Hacka dem sedan till mindre bitar.
Smält chokladen i mikron eller helst i ett vattenbad.
Blanda ihop choklad, bacon och nötter.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och platta ut. Ställ in i kyl för att stelna. Det tar en timme ungefär.
Ta ut dem och skär upp i lagom stora bitar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att steka baconet knapert. Plocka upp dem ur stekpannan och lägg på hushållspapper så att de får torka och svalna. Smula ner dem till fina smulor.
Smält Sukrin Gold i en varm stekpanna. Tillsätt de hackade pekannötterna när sötningen har smält. Rör om hela tiden och var försiktig så att det det inte bränns vid! Det skall få en gyllenbrun färg och vara fint kanderade.
Häll över nötterna till en tallrik eller på ett bakplåtspapper och låt dem svalna ordentligt. Hacka dem sedan till mindre bitar.
Smält chokladen i mikron eller helst i ett vattenbad.
Blanda ihop choklad, bacon och nötter.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och platta ut. Ställ in i kyl för att stelna. Det tar en timme ungefär.
Ta ut dem och skär upp i lagom stora bitar.