En otroligt enkel, god och mättande bacon- och köttfärsgratäng.
Denna räcker det att ha en god grönsallad till med lite goda grönsaker, sen så kommer man bli mätt och belåten.
Sätt ugnen på 200°C.
Bryn köttfärsen i lite smör.
Strimla baconet och låt den brynas tillsammans med köttfärsen.
Tillsätt hackad lök och låt den fräsa med köttfärsen en stund.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Lägg över det hela i en ugnsfast form.
Strö den rivna osten över.
Ställ in i ugnen i cirka 200 grader tills det att såsen har "stannat" lite.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Bryn köttfärsen i lite smör.
Strimla baconet och låt den brynas tillsammans med köttfärsen.
Tillsätt hackad lök och låt den fräsa med köttfärsen en stund.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Lägg över det hela i en ugnsfast form.
Strö den rivna osten över.
Ställ in i ugnen i cirka 200 grader tills det att såsen har "stannat" lite.
Helena says:
Om jag vill göra detta utan ost, tror du att jag bara kan utesluta den eller behöver jag öka mängden ägg och/eller grädde för att det ska bli bra?
Tack för alla fantastiska recept du delar med dig av!
Siv says:
Kan du sende den opskriften til meg er du snill🤗