Bacon- och köttfärsgratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

En otroligt enkel, god och mättande bacon- och köttfärsgratäng. Denna räcker det att ha en god grönsallad till med lite goda grönsaker, sen så kommer…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Bacon- och köttfärsgratäng | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för lasseSkaparelasse
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En otroligt enkel, god och mättande bacon- och köttfärsgratäng.
Denna räcker det att ha en god grönsallad till med lite goda grönsaker, sen så kommer man bli mätt och belåten.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 500 g Köttfärs
 120 g Bacon
 160 g Gul lökCirka 2 lökar.
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 2 st Ägg
 0,50 dl Tomatpuré
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Bryn köttfärsen i lite smör.

3

Strimla baconet och låt den brynas tillsammans med köttfärsen.

4

Tillsätt hackad lök och låt den fräsa med köttfärsen en stund.

5

Krydda med salt, peppar och paprikapulver.

6

Lägg över det hela i en ugnsfast form.

7

Strö den rivna osten över.

8

Vispa samman ägg, tomatpuré och grädde och häll över köttfärsen.

9

Ställ in i ugnen i cirka 200 grader tills det att såsen har "stannat" lite.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Köttfärs
 120 g Bacon
 160 g Gul lökCirka 2 lökar.
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 2 st Ägg
 0,50 dl Tomatpuré
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Bryn köttfärsen i lite smör.

3

Strimla baconet och låt den brynas tillsammans med köttfärsen.

4

Tillsätt hackad lök och låt den fräsa med köttfärsen en stund.

5

Krydda med salt, peppar och paprikapulver.

6

Lägg över det hela i en ugnsfast form.

7

Strö den rivna osten över.

8

Vispa samman ägg, tomatpuré och grädde och häll över köttfärsen.

9

Ställ in i ugnen i cirka 200 grader tills det att såsen har "stannat" lite.

Bacon- och köttfärsgratäng

Kommentarer

  • Om jag vill göra detta utan ost, tror du att jag bara kan utesluta den eller behöver jag öka mängden ägg och/eller grädde för att det ska bli bra?
    Tack för alla fantastiska recept du delar med dig av!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida