Bacon- och köttfärsgratäng
47
Innehåll
En otroligt enkel, god och mättande bacon- och köttfärsgratäng.
Denna räcker det att ha en god grönsallad till med lite goda grönsaker, sen så kommer man bli mätt och belåten.
Portioner: 3
Ingredienser
- 500 g Köttfärs
- 120 g Bacon
- 160 g Gul lök
- 2 dl Riven ost
- 2 dl Grädde
- 2 st ägg
- 0,5 dl Tomatpuré
- 1 tsk Paprikapulver
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Bryn köttfärsen i lite smör.
- Strimla baconet och låt den brynas tillsammans med köttfärsen.
- Tillsätt hackad lök och låt den fräsa med köttfärsen en stund.
- Lägg över det hela i en ugnsfast form.
- Strö den rivna osten över.
- Ställ in i ugnen i cirka 200 grader tills det att såsen har “stannat” lite.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Alldeles fantastiskt god!
Jag gör detta samma sät men använder havregrädde istället grädde .har gjor så många år .
Hur länge är ungefär tid tills den stannat?
Så gott å så enkelt 👍