Bacon och kycklingpaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 12 röster - Betygsätt

En riktigt mumsig kycklingpaj, det är allt som behövs när hungern sätter in. Med hjälp av en LCHF-vänlig pajbotten så skapar du snabbt en smarrig…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Bacon och kycklingpaj
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En riktigt mumsig kycklingpaj, det är allt som behövs när hungern sätter in. Med hjälp av en LCHF-vänlig pajbotten så skapar du snabbt en smarrig paj som mättar många magar.

Innehållsförteckning

  1. Paj med krämig fyllning
  2. Det perfekta pajskalet
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Bacon och kyckling är en kombination som aldrig kan bli fel. Smakerna gifter sig i munnen och resultatet blir fantastiskt varje gång. Så varför inte tillsätta dem till en ljuvlig matpaj?

Kycklingpaj med krämig fyllning

Kyckling kan vara väldigt gott på egen hand, men ibland krävs det något extra. En riktigt härlig smakkombination av rökt bacon, kapris, fransk senap och persilja gör kycklingen gott sällskap i pajen. Det är alla simpla ingredienser som de flesta redan har hemma i kylskåpet. Därför är det så enkelt att snabbt sno ihop den här pajen.

Eftersom kycklingpajens fyllning innehåller både ägg, grädde och riven ost så blir den mjuk, len och krämig. Det är alltså omöjligt att få en torr paj.

Kycklingpajen ska stå inne i ugnen i 25 minuter till dess att fyllningen har stelnat. Sedan är det bara att servera den med en god vitkålssallad av något slag, till exempel min riktigt goda pizzasallad eller varför inte en krämig coleslaw om du vill ha något ännu mer mättande.

Jag kan garantera att även de som inte äter LCHF kommer att sluka sin pajbit. Det är nämligen ingen större smakskillnad på den här pajen och en vetemjölsfylld pajbotten. Jag skulle nästan vilja påstå att pajskalet i denna pajen är godare än en klassisk på vetemjöl.

Det perfekta pajskalet

När du tillagar en LCHF-vänlig kycklingpaj (och andra pajer också för den delen) så behöver du en bra pajbotten. Den må inte vara viktig för själva smaken, men den är viktig för konsistensen, texturen och pajupplevelsen.

I min kycklingpaj innehåller pajskalet bara mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk och några få ingredienser till. Alltså inget vetemjöl så långt ökat kan nå. Pajskalet jag använde var det här: Pajskal (LCHF). Använd det gärna till fler matpajer, för kolhydratinnehållet är mycket lågt.

Näringsvärde

Vad innehåller då denna smaskiga kycklingpaj för näring? Givetvis innehåller den gott om nyttiga vitaminer och mineraler, men även 38 gram protein per portion. Pajen innehåller dessutom hela 294 gram fett, vilket blir 73,5 gram per portion. Kan det bli mer LCHF-vänligt än så?

En tabell med näringsvärden för denna bacon och kycklingpaj.
(Näringsvärden hämtade från Kostbevakningen)

Pajen innehåller runt 6 gram kolhydrater per portion, vilket är en mycket bra nivå för att vara en paj. Den är alltså helt LCHF-vänlig tack vare botten som saknar vetemjöl.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 1 msk Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 140 g Bacon
 50 g Rödlök
 5 g VitlökCirka 1 klyfta.
 2 msk Kapris
 4 st Ägg
 2 deciliter Grädde 40%
 1 msk Fransk senap
 2 msk Persilja (hackad)
 100 g Riven ost

 

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet, hacka rödlöken och vitlöken och skär kycklingen i mindre bitar.

7

Bryn baconet i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt den brynas med ett tag och lägg sedan i lök och vitlök samt kapris och låt allt fräsas ihop några minuter.Salta och peppra lite.

8

Häll det stekta i pajskalet och fördela det jämnt.

9

Blanda ihop ägg, grädde, senap, persilja och osten i en bunke och häll detta sedan över fyllningen i pajen.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 25 minuter tills det att pajen har stelnat helt.

11

Tag ut och servera med en god blandsallad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 12

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 1 msk Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 140 g Bacon
 50 g Rödlök
 5 g VitlökCirka 1 klyfta.
 2 msk Kapris
 4 st Ägg
 2 deciliter Grädde 40%
 1 msk Fransk senap
 2 msk Persilja (hackad)
 100 g Riven ost

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet, hacka rödlöken och vitlöken och skär kycklingen i mindre bitar.

7

Bryn baconet i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt den brynas med ett tag och lägg sedan i lök och vitlök samt kapris och låt allt fräsas ihop några minuter.Salta och peppra lite.

8

Häll det stekta i pajskalet och fördela det jämnt.

9

Blanda ihop ägg, grädde, senap, persilja och osten i en bunke och häll detta sedan över fyllningen i pajen.

10

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 25 minuter tills det att pajen har stelnat helt.

11

Tag ut och servera med en god blandsallad.

Bacon och kycklingpaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida