Bacon och paprikapaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 23 röster - Betygsätt

Ett LCHF-recept på en riktigt god och matig bacon och paprikapaj som är lättlagad och perfekt att ha dagen efter eller varför inte på en…

Läs mer 18 kommentarer Skriv ut
Bacon och paprikapaj
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning25 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ett LCHF-recept på en riktigt god och matig bacon och paprikapaj som är lättlagad och perfekt att ha dagen efter eller varför inte på en buffé med blandad mat.

Till pajskalet har jag använt denna matpaj: LCHF - matpaj

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 140 g Bacon
 100 g Paprika
 50 g Purjolök
 100 g Cheddarost (riven)
 4 Ägg

 

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.

8

Bryn baconet i en stekpanna.

10

Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.

12

Blanda ihop grädde, ägg och ost och salta och peppra lite. Blanda ner baconblandningen och rör om.

14

Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 23

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 140 g Bacon
 100 g Paprika
 50 g Purjolök
 100 g Cheddarost (riven)
 4 Ägg

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.

8

Bryn baconet i en stekpanna.

10

Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.

12

Blanda ihop grädde, ägg och ost och salta och peppra lite. Blanda ner baconblandningen och rör om.

14

Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.

Bacon och paprikapaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida