Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bacon och paprikapaj

4,34 av 12 röster
Bacon och paprikapaj

Ett LCHF-recept på en riktigt god och matig bacon och paprikapaj som är lättlagad och perfekt att ha dagen efter eller varför inte på en buffé med blandad mat.

Till pajskalet har jag använt denna matpaj: LCHF – matpaj

Total tid: 45 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Pajskal

Fyllning

Instructions

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

  • Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.
  • Bryn baconet i en stekpanna.
  • Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.
  • Blanda ihop grädde, ägg och ost och salta och peppra lite. Blanda ner baconblandningen och rör om.
  • Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,34 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.