Bacon och paprikapaj

11
Ett LCHF-recept på en riktigt god och matig bacon och paprikapaj som är lättlagad och perfekt att ha dagen efter eller varför inte på en buffé med blandad mat.
Till pajskalet har jag använt denna matpaj: LCHF – matpaj
Total tid:
45 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Instructions
Pajskalet
- Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
- Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
- Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
- Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen
- Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.
- Bryn baconet i en stekpanna.
- Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.
- Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!