Ett LCHF-recept på en riktigt god och matig bacon och paprikapaj som är lättlagad och perfekt att ha dagen efter eller varför inte på en buffé med blandad mat.
Till pajskalet har jag använt denna matpaj: LCHF - matpaj
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.
Bryn baconet i en stekpanna.
Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.
Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.
Bryn baconet i en stekpanna.
Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.
Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
ChristineNilsson says:
Tillagade denna paj igår. Rekommenderas verkligen, supergod,
ChristineNilsson says:
Denna paj rekommenderas, jättegod!
LCHF-arkivet says:
Härligt att höra att du tyckte om den!
Sussi says:
Hej
Kan man frysa in den
LCHF-arkivet says:
Hej!
Ja, det borde funka riktigt bra.
Eva Bäckhem says:
Denna paj var supergod. Godaste jag gjort enl mannen i huset.
LCHF-arkivet says:
Åh, vad roligt att höra!
Ida says:
Vad bör man ha för mått på formen?
LCHF-arkivet says:
Jag har en 24 cm
Susanne says:
Hej! Den ser jättegod ut. Går det att byta ut mandelmjölet mot något annat och ändå få en god botten?
LCHF-arkivet says:
Då kan du göra detta pajskalet: https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/pajbotten-pajskal-utan-mandelmjol-lchf/
Maggan says:
Kan man göra den med annat än paprika eller bara med bacon kanske
LCHF-arkivet says:
Självklart kan du det. Du kan byta ut paprika mot någon annan grönsak.
Åsa Nilsson says:
Hej!
Jag skulle vilja veta hur många kalorier pajen innehåller. Har ni någon tabell?
LCHF-arkivet says:
Hej,
Jag räknar inte kalorier, så tyvärr vet jag inte.
Men, läs detta inlägget: https://www.lchfarkivet.se/kostbevakningen-rakna-ut-kolhydrater-protein-och-fett/
SolveigRåholm says:
Riktigt god paj. Tog skinka istället för bacon. Blev utsökt. Tack för receptet.
LCHF-arkivet says:
Vad härligt att höra! Tack för återkoppling.
Yanica Eliasson says:
Så himla god! Jag hade inget kokosmjöl hemma så jag tog bara 0,5 extra av mandelmjöl. Min pajdeg var en kladdig smet mer än en pajdeg men smaken satt där! Uppskattad av hela familjen.