Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bacon och spenatpaj

3,50 av 10 röster
Bacon och spenatpaj

Det här är en god och enkel paj som även min son på 4 år tyckte om, vilket man inte kan tro med tanke på att det var spenat i, men smaken föll honom i smaken.

Den här bacon och spenatpajen går även att göra vegetarisk om man vill, det är bara att ta bort baconet och lägga till lite mer spenat.

Perfekt om du äter LCHF/lågkolhydratkost.

Pajskalet jag använde är detta: Pajskal – LCHF

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Pajskal

Fyllning

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

  • Strimla baconet. Bryn det i en stekpanna så att det får lite färg.
  • Tillsätt löken och spenaten och låt allt fräsa ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Blanda ägg, grädde och riven ost i en bunke. Tillsätt bacon/spenatfräset och tillsätt muskot och peppar. Blanda ihop.
  • Häll upp smeten i pajskalet.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills pajen stelnat helt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,50 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg