Det här är en god och enkel paj som även min son på 4 år tyckte om, vilket man inte kan tro med tanke på att det var spenat i, men smaken föll honom i smaken.
Den här bacon och spenatpajen går även att göra vegetarisk om man vill, det är bara att ta bort baconet och lägga till lite mer spenat.
Perfekt om du äter LCHF/lågkolhydratkost.
Pajskalet jag använde är detta: Pajskal - LCHF
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Strimla baconet. Bryn det i en stekpanna så att det får lite färg.
Tillsätt löken och spenaten och låt allt fräsa ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.
Häll upp smeten i pajskalet.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills pajen stelnat helt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Strimla baconet. Bryn det i en stekpanna så att det får lite färg.
Tillsätt löken och spenaten och låt allt fräsa ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.
Häll upp smeten i pajskalet.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills pajen stelnat helt.
Britt Marie Agnell says:
Kan man ta något annat istället för kokosmjöl?
LCHF-arkivet says:
Här kan du kika lite: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Lotta says:
Jag har ett gammalt, vanligt pajdegsrecept och där ingår ½ dl potatismjöl och pajskalet blir så mört och härligt av det. Nu gör jag ju ingen “vanlig” pajdeg längre, men jag undrar vad du tror om att ta potatismjöl i degen? Är det LCHF-godkänt? Blir det resistent stärkelse av p-mjölet eller förstörs det i ugnen? Kanske du inte vet, men kan tipsa var jag ska söka. Tack snälla för alla goda recept och alla inspirerande bilder <3
LCHF-arkivet says:
Potatismjöl är inte godkänt inom lchf. Den eventuella resistenta stärkelsen omvandlas till väldigt snabba kolhydrater vid uppvärmning.
Elisabeth Nordell says:
Tror du att det går bra att frysa in denna paj. Tack för många goda recept.
LCHF-arkivet says:
Det funkar bra!
Nanoo says:
Går det att använda fryst spenat?