Baconlindad fläskfilé med grillad spetskål och god vitlökssås
8
Innehåll
När man är sugen på en riktig fet och god sås tillsammans med saftigt grillat kött och nyttigt grillad spetskål, så är det detta en vinnande rätt 😜
Tilägg av LCHF-arkivet:
Servera gärna picklad rödlök till som på bilden och om du vill så testa även mitt recept på spetskål i ugnen någon gång i framtiden.
Total tid: 1 timme 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 gram spetskål
- 800 gram fläskfilé
- 1 paket bacon
- 200 gram grön sparris
- 2 dl olivolja
- 7-8 st vitlöksklyftor
- 1 st lime
- 100 g vitlökssmör
- Salt
- Pepparmix
- 1 st köttbuljongtärning
- 5 dl grädde
- 2 msk persilja
- 1 dl riven västerbottenost
- 1 msk mörk soja
- 2 msk grillkrydda
Instruktioner
- Börja med att marinera fläskfilén med olja och lite god grillkrydda. Låt stå i kylen i en timma.
- Kör in den i 200 grader ca 10 min, ta ut den och lägg på osten och ringla gärna över lite mer olivolja. Låt stå ytterligare 10-15 min.
- Stek grön sparris i vitlökssmöret och släng i vitlöksklyftorna hackade (inte pressade). Salta och peppra. När de är klara (cirka 10-12 min) tar du ur dem och häller i grädde och slänger du i buljongen och sojan. Låt det koka upp och reducera lite.
- Det är en liten konst att få allt klart samtidigt, krävs lite simultanförmåga av kocken 🙂
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Sååå gott!!!