Baconlindad fläskfilé med grillad spetskål och god vitlökssås
11
Innehåll
När man är sugen på en riktig fet och god sås tillsammans med saftigt grillat kött och nyttigt grillad spetskål, så är det detta en vinnande rätt 😜
Tilägg av LCHF-arkivet:
Servera gärna picklad rödlök till som på bilden och om du vill så testa även mitt recept på spetskål i ugnen någon gång i framtiden.
Total tid: 1 timme 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 gram spetskål
- 800 gram fläskfilé
- 1 paket bacon
- 200 gram grön sparris
- 2 dl olivolja
- 7-8 st vitlöksklyftor
- 1 st lime
- 100 g vitlökssmör
- Salt
- Pepparmix
- 1 st köttbuljongtärning
- 5 dl grädde
- 2 msk persilja
- 1 dl riven västerbottenost
- 1 msk mörk soja
- 2 msk grillkrydda
Instruktioner
- Börja med att marinera fläskfilén med olja och lite god grillkrydda. Låt stå i kylen i en timma.
- Kör in den i 200 grader ca 10 min, ta ut den och lägg på osten och ringla gärna över lite mer olivolja. Låt stå ytterligare 10-15 min.
- Stek grön sparris i vitlökssmöret och släng i vitlöksklyftorna hackade (inte pressade). Salta och peppra. När de är klara (cirka 10-12 min) tar du ur dem och häller i grädde och slänger du i buljongen och sojan. Låt det koka upp och reducera lite.
- Det är en liten konst att få allt klart samtidigt, krävs lite simultanförmåga av kocken 🙂
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Sååå gott!!!