Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Baconlindad fläskfilé med grillad spetskål och god vitlökssås

5 av 1 röst
Baconlindad fläskfilé med grillad spetskål och god vitlökssås

När man är sugen på en riktig fet och god sås tillsammans med saftigt grillat kött och nyttigt grillad spetskål, så är det detta en vinnande rätt 😜

Tilägg av LCHF-arkivet:
Servera gärna picklad rödlök till som på bilden och om du vill så testa även mitt recept på spetskål i ugnen någon gång i framtiden.

Total tid: 1 timme 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Heikki Klaavuniemi-Odelsheim

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att marinera fläskfilén med olja och lite god grillkrydda. Låt stå i kylen i en timma.
  • Linda sen bacon runt fläskfilén och grilla den i airfryer (eller grilla) tills den är genomstekt. För mig tog det typ 25 min i airfryern.
  • Dela spetskålen i 4 delar och ta bort stjälken. Götta in med olivolja, limesaft, salta och peppra och dutta på lite persilja.
  • Kör in den i 200 grader ca 10 min, ta ut den och lägg på osten och ringla gärna över lite mer olivolja. Låt stå ytterligare 10-15 min.
    Baconlindad fläskfilé med grillad spetskål och god vitlökssås | LCHF-arkivet
  • Stek grön sparris i vitlökssmöret och släng i vitlöksklyftorna hackade (inte pressade). Salta och peppra. När de är klara (cirka 10-12 min) tar du ur dem och häller i grädde och slänger du i buljongen och sojan. Låt det koka upp och reducera lite.
  • Det är en liten konst att få allt klart samtidigt, krävs lite simultanförmåga av kocken 🙂
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Baconlindad fläskfilé med grillad spetskål och god vitlökssås”

5 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg