Köttfärsrullen kan fyllas med vad man har hemma, jag råkade ha skinka, ost och spenat.
Servera förslagsvis med en sallad till.
Recept och bild är mina egna men jag har fått inspiration till receptet av Mitt kök.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Blanda ihop kryddor och ägg med färsen.
Platta ut färsen på ett smörpapper.
Lägg ut skivor av rökt skinka, svartpeppar och oregano på färsen.
Lägg sedan ett lager med ostskivor (jag hade chiliost) ovanpå skinkan.
Lägg till sist ut spenat över osten.
Rulla ihop allt från långsidan av färsen.
Lägg baconskivor på metallfolie lika långt som färsrullens längd.
Lägg färsrullen på baconet och rulla ihop med hjälp av folien.
Nu är den baconlindade färsrullen redo för ugnen.
Lägg färsrullen utan aluminiumfolie på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter i 180 grader varmluft och sen 7-8 minuter i grill 250 grader för att få färg och krisp på baconet.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop kryddor och ägg med färsen.
Platta ut färsen på ett smörpapper.
Lägg ut skivor av rökt skinka, svartpeppar och oregano på färsen.
Lägg sedan ett lager med ostskivor (jag hade chiliost) ovanpå skinkan.
Lägg till sist ut spenat över osten.
Rulla ihop allt från långsidan av färsen.
Lägg baconskivor på metallfolie lika långt som färsrullens längd.
Lägg färsrullen på baconet och rulla ihop med hjälp av folien.
Nu är den baconlindade färsrullen redo för ugnen.
Lägg färsrullen utan aluminiumfolie på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter i 180 grader varmluft och sen 7-8 minuter i grill 250 grader för att få färg och krisp på baconet.
Liz Stenberg says:
Kanske ska ändra antalet portioner från 810?