Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Baconlindad fylld köttfärsrulle

3 av 1 röst
Baconlindad fylld köttfärsrulle

Köttfärsrullen kan fyllas med vad man har hemma, jag råkade ha skinka, ost och spenat.
Servera förslagsvis med en sallad till.

Recept och bild är mina egna men jag har fått inspiration till receptet av Mitt kök.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 8
Författare: Amonazon

Ingredienser

Färs

Fyllning

  • 6-8 skivor rökt skinka
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • 6-8 skivor valfri ost
  • 1 påse minispenat

Utanpå

  • 12 st baconskivor
  • 1 ark aluminiumfolie

Instruktioner

Färs

  • Blanda ihop kryddor och ägg med färsen.
  • Platta ut färsen på ett smörpapper.
    Baconlindad fylld köttfärsrulle

Fyllning

  • Lägg ut skivor av rökt skinka, svartpeppar och oregano på färsen.
    Baconlindad fylld köttfärsrulle
  • Lägg sedan ett lager med ostskivor (jag hade chiliost) ovanpå skinkan.
    Baconlindad fylld köttfärsrulle
  • Lägg till sist ut spenat över osten.
    Baconlindad fylld köttfärsrulle

Rullen

  • Rulla ihop allt från långsidan av färsen.
  • Lägg baconskivor på metallfolie lika långt som färsrullens längd.
    Baconlindad fylld köttfärsrulle
  • Lägg färsrullen på baconet och rulla ihop med hjälp av folien.
  • Nu är den baconlindade färsrullen redo för ugnen.
    Baconlindad fylld köttfärsrulle

Tillagning

  • Lägg färsrullen utan aluminiumfolie på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter i 180 grader varmluft och sen 7-8 minuter i grill 250 grader för att få färg och krisp på baconet.
    Baconlindad fylld köttfärsrulle
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg