Baconlindad fylld köttfärsrulle
0
Köttfärsrullen kan fyllas med vad man har hemma, jag råkade ha skinka, ost och spenat.
Servera förslagsvis med en sallad till.
Recept och bild är mina egna men jag har fått inspiration till receptet av Mitt kök.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
Färs
- 1 kg köttfärs
- salt
- nymalen svartpeppar
- 2 st ägg
- 4 msk grädde
- 2 msk kalvfond
- 1 msk chiliolja eller 1 tsk chilipulver
- (1 tsk lökpulver eller 1 hackad gul lök) valbart
- Smörpapper
Fyllning
- 6-8 skivor rökt skinka
- Svartpeppar
- Oregano
- 6-8 skivor valfri ost
- 1 påse minispenat
Utanpå
- 12 st baconskivor
- 1 ark aluminiumfolie
Instruktioner
Färs
- Blanda ihop kryddor och ägg med färsen.
- Platta ut färsen på ett smörpapper.
Fyllning
- Lägg ut skivor av rökt skinka, svartpeppar och oregano på färsen.
- Lägg sedan ett lager med ostskivor (jag hade chiliost) ovanpå skinkan.
- Lägg till sist ut spenat över osten.
Rullen
- Rulla ihop allt från långsidan av färsen.
- Lägg baconskivor på metallfolie lika långt som färsrullens längd.
- Lägg färsrullen på baconet och rulla ihop med hjälp av folien.
- Nu är den baconlindade färsrullen redo för ugnen.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!