Baconlindad getost är ett sånt där recept som jag kom på en kväll när jag var sugen på något salt och krispigt. Min första tanke var att göra baconlindad haricots verts, men hade inga gröna bönor hemma, så då fick jag klura vidare.
Jag kikade på min airfryer och tänkte att det borde ju funka bra att köra något i den.
En snabb titt i kylen och då såg jag en bit getost där och då slog det mig. Baconlindad getost, det måste ju vara toppengott!
Jag använde mig av min airfryer, men detta går absolut att göra i ugnen eller till och med i stekpannan skulle jag tro om man nu vill det.
Ska du tillaga det i ugnen så kör du varmluft, 225°C tills det att baconet har fått en krispig och fin yta.
Dela upp osten i fyra lika stora bitar. Jag skivade dom cirka 2 cm tjocka.
Lägg bollarna i din airfryer och kör igång den på 180 grader.
Tillaga dom 12-15 minuter tills det att du har fått riktigt fin och krispig yta på baconet.
Ta ut dom och ät direkt så att osten fortfarande är smält.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Dela upp osten i fyra lika stora bitar. Jag skivade dom cirka 2 cm tjocka.
Lägg bollarna i din airfryer och kör igång den på 180 grader.
Tillaga dom 12-15 minuter tills det att du har fått riktigt fin och krispig yta på baconet.
Ta ut dom och ät direkt så att osten fortfarande är smält.