Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Baconlindad getost

5 av 1 röst
Baconlindad getost

Baconlindad getost är ett sånt där recept som jag kom på en kväll när jag var sugen på något salt och krispigt. Min första tanke var att göra baconlindad haricots verts, men hade inga gröna bönor hemma, så då fick jag klura vidare.

Jag kikade på min airfryer och tänkte att det borde ju funka bra att köra något i den.

En snabb titt i kylen och då såg jag en bit getost där och då slog det mig. Baconlindad getost, det måste ju vara toppengott!

Baconlindad getost | LCHF-arkivet

Jag använde mig av min airfryer, men detta går absolut att göra i ugnen eller till och med i stekpannan skulle jag tro om man nu vill det.
Ska du tillaga det i ugnen så kör du varmluft, 225°C tills det att baconet har fått en krispig och fin yta.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela upp osten i fyra lika stora bitar. Jag skivade dom cirka 2 cm tjocka.
  • Snurra in varje bit i två skivor bacon, en åt vart håll så att hela ostbiten är inlindad i bacon.
  • Lägg bollarna i din airfryer och kör igång den på 180 grader. Tillaga dom 12-15 minuter tills det att du har fått riktigt fin och krispig yta på baconet.
    Baconlindad getost
  • Ta ut dom och ät direkt så att osten fortfarande är smält.
    Baconlindad getost
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg