Baconlindad halloumi

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Baconlindad halloumi eller grillost om du hellre vill det är ett supergott tillbehör att ha till allt grillat eller bara som ett eget litet tilltugg…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Baconlindad halloumi | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Baconlindad halloumi eller grillost om du hellre vill det är ett supergott tillbehör att ha till allt grillat eller bara som ett eget litet tilltugg som man kan doppa i nån god röra.

Tips på några goda röror att doppa i:

- Vitlökssås
- Srirachamajonnäs
- Baba Ganoush
- Tzatziki

Det blir inte så mycket enklare än så här. Du behöver bara två stycken ingredienser, nämligen en god halloumi eller grillost om du vill köra på svenskt och ett paket med bacon.

Baconlindad halloumi på en mörk tallrik.

Du kan tillaga baconlindad halloumi på flera olika sätt; I ugn, i airfryer eller i stekpanna.

I själva receptet så kommer jag att ta upp alla tre sätten, så kan du själv välja vilket som passar dig bäst.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 200 g HalloumiEller grillost.
 140 g Bacon

 

Gör så här:

1

Skär din halloumi eller grillost i stavar. Tänk att du ska få ut lika många stavar som du har skivor bacon. Oftast är det 7-8 skivor i ett paket.

2

Linda en skiva bacon runt varje oststav.

Om du vill så kan du krydda lite innan med till exempel vitlökspulver, paprikapulver, svartpeppar eller något annat.

Salt behövs inte då både osten och baconet är salt nog som det är.

I stekpanna
3

Stek dina stavar i lite smör i en stekpanna på medelhög värme.

Vänd runt stavarna så att alla sidor får en vacker färg och osten nästan börjar smälta.

I ugnen
4

Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).

5

Placera ut oststavarna på en plåt med bakplåtspapper på.

6

Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.

Vänd gärna på stavarna efter cirka halva tiden.

7

Lägg dina baconlindade oststavar i korgen på din airfryer.

8

Tillaga i 200°C i cirka 10-12 minuter, tills dina stavar har fått en vacker gyllenbrun färg.

Om det behövs, så vänd lite på dom efter en stund.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g HalloumiEller grillost.
 140 g Bacon

Instruktioner

1

Skär din halloumi eller grillost i stavar. Tänk att du ska få ut lika många stavar som du har skivor bacon. Oftast är det 7-8 skivor i ett paket.

2

Linda en skiva bacon runt varje oststav.

Om du vill så kan du krydda lite innan med till exempel vitlökspulver, paprikapulver, svartpeppar eller något annat.

Salt behövs inte då både osten och baconet är salt nog som det är.

I stekpanna
3

Stek dina stavar i lite smör i en stekpanna på medelhög värme.

Vänd runt stavarna så att alla sidor får en vacker färg och osten nästan börjar smälta.

I ugnen
4

Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).

5

Placera ut oststavarna på en plåt med bakplåtspapper på.

6

Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.

Vänd gärna på stavarna efter cirka halva tiden.

7

Lägg dina baconlindade oststavar i korgen på din airfryer.

8

Tillaga i 200°C i cirka 10-12 minuter, tills dina stavar har fått en vacker gyllenbrun färg.

Om det behövs, så vänd lite på dom efter en stund.

Baconlindad halloumi
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida