Baconlindad halloumi
Baconlindad halloumi eller grillost om du hellre vill det är ett supergott tillbehör att ha till allt grillat eller bara som ett eget litet tilltugg som man kan doppa i nån god röra.
Tips på några goda röror att doppa i:
– Vitlökssås
– Srirachamajonnäs
– Baba Ganoush
– Tzatziki
Det blir inte så mycket enklare än så här. Du behöver bara två stycken ingredienser, nämligen en god halloumi eller grillost om du vill köra på svenskt och ett paket med bacon.
Du kan tillaga baconlindad halloumi på flera olika sätt; I ugn, i airfryer eller i stekpanna.
I själva receptet så kommer jag att ta upp alla tre sätten, så kan du själv välja vilket som passar dig bäst.
Ingredienser
Instruktioner
- Linda en skiva bacon runt varje oststav.Om du vill så kan du krydda lite innan med till exempel vitlökspulver, paprikapulver, svartpeppar eller något annat.Salt behövs inte då både osten och baconet är salt nog som det är.
I stekpanna
- Stek dina stavar i lite smör i en stekpanna på medelhög värme.Vänd runt stavarna så att alla sidor får en vacker färg och osten nästan börjar smälta.
I ugnen
- Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).
- Placera ut oststavarna på en plåt med bakplåtspapper på.
- Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.Vänd gärna på stavarna efter cirka halva tiden.
I airfryer
- Lägg dina baconlindade oststavar i korgen på din airfryer.
- Tillaga i 200°C i cirka 10-12 minuter, tills dina stavar har fått en vacker gyllenbrun färg.Om det behövs, så vänd lite på dom efter en stund.