Baconlindad kycklingrulle med fetaost och oliver
1
Innehåll
Kycklingfilé tycker jag kan vara lite tråkigt ibland… men för att göra det lite mer spännande och utmanande så gjorde jag en rulle av kycklingfilé som jag fyllde med fetaost och oliver och sen lindade in i bacon. Hur gott som helst.
På bilden så har jag serverat det hela med en gudomlig tomat och basilikasås samt ugnsstekt blomkål och broccoli.
Det här är en ganska så avancerad rätt, men helt klart värt att testa.
Total tid:
1 timme
40 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 700 g Kycklingfilé
- 200 g Fetaost
- 240 g Bacon
- 100 g Oliver
- 2 msk Ajvar relish
- 1 st Äggula
Instruktioner
- Skär filéerna på mitten längs med, så att de går att vika upp. Det skall bli som en fjäril, dvs du ska inte skära helt igenom.
- Lägg filéerna i en plastpåse, en i taget och banka ut så tunt du bara kan. Du kan använda undersidan av en kastrull eller en hederlig köttbankare. Lägg kycklingen så att den täcker baconet.
- När du gjort så med alla filéer och du har två stycken fyrkantiga tavlor så ska vi göra fyllningen.
- Bred ut smeten på kycklingen i ett jämnt lager.
- Nu är det dags att rulla ihop det hela. Ta tag i plasten på en sida och börja rulla ihop kycklingen så att det blir till en rulle. Försök att rulla ihop den så kompakt som möjligt. När du har rullat ihop hela så snurrar du ihop ändarna på plasten så att det hela försluts.
- Lägg rullarna på en plåt och sätt in dem i ugnen på 100 grader.
- Låt dem stå i ugnen cirka en timme, men med tanke på att det är kyckling vi har att göra med så är det bäst att använda en stektermometer och se så att innertemperaturen är 75 grader.i:9a
- Ta ut rullarna och låt dem stå och svalna av lite i 15 minuter.i:10a
- När de har fått färg är det bara att plocka upp dem och skära upp i fina bitar, cirka 2 cm tjocka.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!