Kycklingfilé tycker jag kan vara lite tråkigt ibland... men för att göra det lite mer spännande och utmanande så gjorde jag en rulle av kycklingfilé som jag fyllde med fetaost och oliver och sen lindade in i bacon. Hur gott som helst.
På bilden så har jag serverat det hela med en gudomlig tomat och basilikasås samt ugnsstekt blomkål och broccoli.
Det här är en ganska så avancerad rätt, men helt klart värt att testa.
Skär filéerna på mitten längs med, så att de går att vika upp. Det skall bli som en fjäril, dvs du ska inte skära helt igenom.
Lägg filéerna i en plastpåse, en i taget och banka ut så tunt du bara kan. Du kan använda undersidan av en kastrull eller en hederlig köttbankare. Lägg kycklingen så att den täcker baconet.
När du gjort så med alla filéer och du har två stycken fyrkantiga tavlor så ska vi göra fyllningen.
Kör fetaost, oliver, ajvar och äggulor i en matberedare så att det blir en slät kräm.
Bred ut smeten på kycklingen i ett jämnt lager.
Nu är det dags att rulla ihop det hela. Ta tag i plasten på en sida och börja rulla ihop kycklingen så att det blir till en rulle. Försök att rulla ihop den så kompakt som möjligt. När du har rullat ihop hela så snurrar du ihop ändarna på plasten så att det hela försluts.
Lägg rullarna på en plåt och sätt in dem i ugnen på 100 grader.
Låt dem stå i ugnen cirka en timme, men med tanke på att det är kyckling vi har att göra med så är det bäst att använda en stektermometer och se så att innertemperaturen är 75 grader.i:9a
Ta ut rullarna och låt dem stå och svalna av lite i 15 minuter.i:10a
När de har fått färg är det bara att plocka upp dem och skära upp i fina bitar, cirka 2 cm tjocka.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär filéerna på mitten längs med, så att de går att vika upp. Det skall bli som en fjäril, dvs du ska inte skära helt igenom.
Lägg filéerna i en plastpåse, en i taget och banka ut så tunt du bara kan. Du kan använda undersidan av en kastrull eller en hederlig köttbankare. Lägg kycklingen så att den täcker baconet.
När du gjort så med alla filéer och du har två stycken fyrkantiga tavlor så ska vi göra fyllningen.
Kör fetaost, oliver, ajvar och äggulor i en matberedare så att det blir en slät kräm.
Bred ut smeten på kycklingen i ett jämnt lager.
Nu är det dags att rulla ihop det hela. Ta tag i plasten på en sida och börja rulla ihop kycklingen så att det blir till en rulle. Försök att rulla ihop den så kompakt som möjligt. När du har rullat ihop hela så snurrar du ihop ändarna på plasten så att det hela försluts.
Lägg rullarna på en plåt och sätt in dem i ugnen på 100 grader.
Låt dem stå i ugnen cirka en timme, men med tanke på att det är kyckling vi har att göra med så är det bäst att använda en stektermometer och se så att innertemperaturen är 75 grader.i:9a
Ta ut rullarna och låt dem stå och svalna av lite i 15 minuter.i:10a
När de har fått färg är det bara att plocka upp dem och skära upp i fina bitar, cirka 2 cm tjocka.