Baconlindad ostfylld köttfärslimpa
Skapat:
21 juni, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

13
Innehåll
Det här är min tolkning på en klassiker, nämligen baconlindad köttfärslimpa. Jag spetsar till den lite genom att fylla den med ost och det är givetvis ett LCHF-recept det här.
Testa att variera fyllningen med olika ostar, t ex ädelost, västerbotten eller någon annan ost som du tycker om. Jag använde mig av en lagrad prästost den här gången.
Servera med gräddsås och varför inte lite pressgurka till.
Om du hellre vill äta en riktig svensk klassiker, så kan jag rekommendera dig att testa på min goda kålpudding.
Total tid:
1 timme
10 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 800 g köttfärs
- 100 g gul lök
- 10 g vitlök
- 1 msk kalvfond (koncentrerad)
- 1 dl vatten
- 2 st ägg
- 1 dl Grädde
- 4 msk pofiber
- 1 krm kryddpeppar (malen)
- 1 krm malen ingefära
- 1 krm malen vitpeppar
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 100 g ost
- 25 g smör
- 2 paket bacon (skivad)
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.
- Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.
- Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.
- Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.
- Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.
- Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.
- Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.
- Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a
- Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Jag har gjort detta recept och tycker det är toppen. Men skull man kunna använda det till biffar också. Om man tar bort bacon och osten. Eller måste man minska på nåt för att biffarna ska hålla ihop.
Nä, det borde funka bra att göra biffar av.