Det här är min tolkning på en klassiker, nämligen baconlindad köttfärslimpa. Jag spetsar till den lite genom att fylla den med ost och det är givetvis ett LCHF-recept det här.
Testa att variera fyllningen med olika ostar, t ex ädelost, västerbotten eller någon annan ost som du tycker om. Jag använde mig av en lagrad prästost den här gången.
Servera med gräddsås och varför inte lite pressgurka till.
Om du hellre vill äta en riktig svensk klassiker, så kan jag rekommendera dig att testa på min goda kålpudding.
Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.
Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.
Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.
Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.
Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.
Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.
Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.
Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a
Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret. Den skall bara bli lite mjuk.
Slå på 1 dl vatten och kalvfonden i löken och rör om, låt sen stå och puttra tills all vätska nästan är borta. Ställ åt sidan sen och låt svalna.
Lägg i köttfärsen och löken som nu svalnat och blanda om ordentligt.
Ta en avlång brödform och klä den med bacon. Lägg skivorna tvärs över, dvs över den korta delen så att baconet hänger ut på sidorna.
Lägg i köttfärsen och tryck ut den så att det är ett jämnt lager.
Gör en skåra i mitten av färsen och stoppa ner oststavar där. Se till att täcka in dem ordentligt med färs ovanpå, annars rinner det mesta ut sen.
Vik över baconet som hänger över kanten och klä in limpan så att hela är täckt av bacon.
Sätt in den i ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Det bästa är om du har en stektermometer och tar ut den vid 72-74 grader.i:9a
Låt den stå och svalna en stund innan du skär upp den.