En sommarfavorit av endast 3 ingredienser som vi äter genom att gripa baconostbollen med ett salladsblad, dra ut tandpetaren och stoppa in hela härligheten i munnen utan att bli kladdig.
Recept kommer från en av makens kollegor och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Skär små bitar av cambozolaosten och rulla i nävarna till små bollar.
Rulla in varje ostboll i en baconskiva, försök täcka osten helt och fäst med tandpetare.
Lägg gärna in bollarna i frysen en timme före grillning så rinner inte all ost ut på grillen.
Lägg bollarna på grillen, passa med grilltången och rulla runt dem så att baconet blir hårt grillat men passa upp så att osten inte rinner ut.
Servera med en skål med isbergssallad i lagom stora bitar att kunna lägga en boll i.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär små bitar av cambozolaosten och rulla i nävarna till små bollar.
Rulla in varje ostboll i en baconskiva, försök täcka osten helt och fäst med tandpetare.
Lägg gärna in bollarna i frysen en timme före grillning så rinner inte all ost ut på grillen.
Lägg bollarna på grillen, passa med grilltången och rulla runt dem så att baconet blir hårt grillat men passa upp så att osten inte rinner ut.
Servera med en skål med isbergssallad i lagom stora bitar att kunna lägga en boll i.