Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Baconlindade färsfyllda spetspaprikor

5 av 1 röst
Baconlindade färsfyllda spetspaprikor

Detta recept kom till efter inspiration från min och makens favorit Youtubekanal och Instagramprofil
https://www.instagram.com/almazan_kitchen/
Det är färsfyllda och baconlindade snackpaprikor som är bakade i ugnen (men almazankitchen friterade dem).
Bilder är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 50 minuter
Portioner: 4
Författare: Amonazon

Ingredienser

Instruktioner

Paprikor

  • Skär ett snitt i varje paprika från spetsen och nästan upp till skaftet. Skölj och rensa bort frön inne i paprikorna.
    Baconlindade färsfyllda spetspaprikor

Fyllning

  • Hacka löken fint och blanda alla ingredienserna till färsfyllningen. Fyll paprikorna försiktigt så de inte går sönder vid skaftet. Kläm ihop så paprikorna ser hela ut.
    Baconlindade färsfyllda spetspaprikor

Linda

  • Linda bacon från spetsen av varje paprika och fortsätt nästan upp till skaftet.
    Baconlindade färsfyllda spetspaprikor

Tillagning

  • Tillaga paprikorna i 180 g varmluftsugn i 25 minuter. Vänd dem en gång och höj värmen till 200 g grill i ca 10 min för att krispa till baconet. Servera med t.ex. sallad och en god sås.
    Baconlindade färsfyllda spetspaprikor
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg