Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Baconlindade haricots verts

5 av 1 röst
Baconlindade haricots verts

Baconlindade haricots verts, eller baconlindade gröna bönor om du hellre vill, är oavsett namn ett magiskt gott och superenkelt tillbehör som passar till både kött och fisk.

Detta tillbehör är toppen att servera till en god köttbit, som till exempel en rostas i ugn.

Innehållsförteckning

  1. Bönor och lchf?
  2. Vilka haricots verts
  3. Olika tillagningsätt
  4. Näringsvärden
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner

Bönor och lchf

Ja, frågan dyker säkert upp i huvudet på många. Får man äta bönor om man äter lchf?

Ja, man får äta bönor som är kvar i sin skida. Då har dom inte hunnit med att utveckla de antinutrienter som man försöker att undvika i just baljväxter. Så, baconlindade haricots verts är absolut ok att äta inom lchf, med gott samvete dessutom!

Just haricots verts listas som ett av dom mest näringsrika grönsakerna av Livsmedelsverket.

Baconlindade haricots verts | LCHF-arkivet

Vilken typ av haricots verts

Om du får tag i färska gröna bönor så är det utan tvivel det absolut godaste, men det funkar precis lika bra med frusna bönor.

Har du inte fått tag i gröna bönor så kan du använda dig av andra bönor, till exempel vaxbönor. Det är supergott det med.

Tillaga baconlindade haricots verts så här

Det finns väl egentligen fyra olika sätt som man kan tillaga sina baconlindade haricots verts på och det är följande:

  • I ugnen
  • I ugnen är det enkelt att tillaga dina bönor. 225 grader i cirka 10 minuter tills dom har fått en vacker färg.
  • I stekpannan
  • Har du inte tillgång till ugn, då kan du steka dina haricots verts i lite smör. Det ger en härlig smak av smöret.
  • I airfryern
  • Så här gjorde jag i detta receptet och det är otroligt smidigt att använda en airfryer till såna här enkla tillbehör.
  • På grillen
  • Att grilla baconlindade haricots verts är inte alls tokigt. Grillsmaken blir en smakhöjare, men det kan vara lite knivigt att grilla bacon ibland. Man måste hitta en fin tjockt skivad bacon då.
Baconlindade haricots verts | LCHF-arkivet

Näringsvärde

Om vi lägger in ingredienserna för dessa baconlindade haricots vertsen hos Kostbevakningen så får vi fram följande näringsvärden.

Baconlindade haricots verts | LCHF-arkivet

Inte alls mycket kolhydrater och bra mängd fett från baconet.

Total tid: 17 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Om du använder färska haricots verts så börjar du med att putsa dom lite så att dom är fina.
  • Lägg ut baconskivor på en skärbräda.
  • Placera ut lite haricots verts i ena ändan. Om du vill piffa till dom lite extra, så kan du tillsätta lite smaksättning. Vitlök, örter, chili, lök eller något annat som du tycker kan vara gott.
    Baconlindade haricots verts
  • Rulla ihop dom så att baconet håller ihop bönorna.
    Baconlindade haricots verts
  • Lägg ner paketen i din airfryer-korg.
  • Kör dom på 180 grader i 12-14 minuter tills det att baconet är krispigt och har fått en vacker färg.Tillagar du dom i ugn, så är det 225 grader i cirka 10 minuter som gäller.
  • Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg