Baconspread är väldigt lätt att göra och supergott på fröknäcke, lchf-bröd eller som topping på hamburgare m.m.
Klipp eller skär baconet i små strimlor och stek på medelhög värme tills det är helt knaperstekt och rödaktigt. Ställ stekpannan åt sidan och låt det svalna en stund. ~För hög värme kan bränna baconet och ge en bismak så ha tålamod.
Lägg över baconet i en matberedare och kör tills det är finmalet.3. Tillsätt i omgångar färskosten och se till att det blandas ordentligt. ~Om man vill kan man även ha i lite av baconfettet som är kvar efter stekningen.
Häll över baconspreadet i en tät behållare och ställ in i kylen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Klipp eller skär baconet i små strimlor och stek på medelhög värme tills det är helt knaperstekt och rödaktigt. Ställ stekpannan åt sidan och låt det svalna en stund. ~För hög värme kan bränna baconet och ge en bismak så ha tålamod.
Lägg över baconet i en matberedare och kör tills det är finmalet.3. Tillsätt i omgångar färskosten och se till att det blandas ordentligt. ~Om man vill kan man även ha i lite av baconfettet som är kvar efter stekningen.
Häll över baconspreadet i en tät behållare och ställ in i kylen.