Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bagels

4,80 av 5 röster
Bagels

Bagels är ju helt otroligt gott med lite färskost på.

Dock är ju vanliga bagels gjorda av vetemjöl och det är inte direkt LCHF. Men, detta receptet som baseras på Fat head pizzan, det är faktiskt riktigt bra.

Obs! Det är viktigt att du använder färdigriven mozzarella, annars kommer det inte att funka.

Bagel fylld med ost och skinka.
Total tid: 22 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda färdigriven mozzarella och färskost i en glasskål eller annan skål som tål mikro. Ställ in i mikron och kör på full effekt i cirka 1-1½ minut tills osten har smält.
  • Blanda under tiden ihop mandelmjöl, bakpulver och en nypa salt.
  • Ta ut osten och blanda ihop ordentligt.
  • Tillsätt äggen och blanda ihop ordentligt. Tillsätt sedan mandelmjölet och rör ihop till en jämn smet. Den behöver knådas ganska så ordentligt. Jag brukar använda min köksassistent till det.Dela upp i sex lika stora bitar och gör ormar av dem, ganska så tjocka och korta. Rulla ihop till en cirkel och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Pensla med lite vatten och strö lite sesamfrön över dem. Grädda i cirka 12 minuter på 200 grader tills de har fått en gyllene fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg