Bakad fetaost med tomat och oliver

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 46 röster - Betygsätt

Bakad fetaost är ett tillbehör som jag blivit helt kär i. Fantastiskt fräscht och gott tillbehör till allt egentligen, men kanske framförallt till grillat. Det…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Bakad fetaost med tomat och oliver
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Bakad fetaost är ett tillbehör som jag blivit helt kär i. Fantastiskt fräscht och gott tillbehör till allt egentligen, men kanske framförallt till grillat.
Det som är roligt är att man kan variera det i smaken genom att använda olika tomater, olivsorter och örter.

Detta funkar att göra i ugnen men även på grillen om du har lock på din grill.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 200 g Fetaost
 100 g Cocktailtomater
 1 st Rödlök
 50 g Oliver
 0,50 dl Olivolja
 1 dl Färska örter (t ex timjan, oregano och basilika)

 

Gör så här:

1

Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olja och balsamvinäger.
Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.

Bakad fetaost med tomat och oliver

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 46

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Fetaost
 100 g Cocktailtomater
 1 st Rödlök
 50 g Oliver
 0,50 dl Olivolja
 1 dl Färska örter (t ex timjan, oregano och basilika)

Instruktioner

1

Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olja och balsamvinäger.
Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.

Bakad fetaost med tomat och oliver

Bakad fetaost med tomat och oliver
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida