Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bakad fetaost med tomat och oliver

4,04 av 29 röster
Bakad fetaost med tomat och oliver

Bakad fetaost är ett tillbehör som jag blivit helt kär i. Fantastiskt fräscht och gott tillbehör till allt egentligen, men kanske framförallt till grillat.
Det som är roligt är att man kan variera det i smaken genom att använda olika tomater, olivsorter och örter.

Detta funkar att göra i ugnen men även på grillen om du har lock på din grill.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
    Bakad fetaost med tomat och oliver
  • Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
  • Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olivolja och balsamvinäger.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Bakad fetaost med tomat och oliver”

4,04 from 29 votes (29 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg