Det här är en sås som jag hittade på när jag skulle äta en god skinkstek. Jag funderade lite på vad jag var sugen på och svängde ihop den och resultatet blev kanongott.
Den passar riktigt bra till framförallt lite lättare kött, så som skinkstek, karré eller kyckling.
En kanongod sås att äta om du äter LCHF/lowcarb.
Hacka löken och vitlöken riktigt fint.
Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.
Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.
Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka löken och vitlöken riktigt fint.
Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.
Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.
Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.