Hoppa till innehåll
Open navigation

Basilika och vitlökssås

3 av 1 röst
Sparat av: st
Basilika och vitlökssås

Det här är en sås som jag hittade på när jag skulle äta en god skinkstek. Jag funderade lite på vad jag var sugen på och svängde ihop den och resultatet blev kanongott.

Den passar riktigt bra till framförallt lite lättare kött, så som skinkstek, karré eller kyckling.

En kanongod sås att äta om du äter LCHF/lowcarb.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken riktigt fint.
  • Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.
  • Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.
  • Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.
  • Smaka av med salt och peppar.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg