Basilika och vitlökssås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är en sås som jag hittade på när jag skulle äta en god skinkstek. Jag funderade lite på vad jag var sugen på…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Basilika och vitlökssås
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Det här är en sås som jag hittade på när jag skulle äta en god skinkstek. Jag funderade lite på vad jag var sugen på och svängde ihop den och resultatet blev kanongott.

Den passar riktigt bra till framförallt lite lättare kött, så som skinkstek, karré eller kyckling.

En kanongod sås att äta om du äter LCHF/lowcarb.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 50 g Schalottenlök
 30 g Vitlök
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Basilika (Torkad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör
ANNONS

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken riktigt fint.

3

Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.

5

Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.

7

Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.

9

Smaka av med salt och peppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Schalottenlök
 30 g Vitlök
 1 dl Creme Fraiche
 1 msk Basilika (Torkad)
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken riktigt fint.

3

Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.

5

Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.

7

Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.

9

Smaka av med salt och peppar.

Basilika och vitlökssås

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida