Basilikaolja

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Basilikaolja är helt perfekt att göra om du odlar egen basilika och inte riktigt vet vad du ska göra med allt. Jag älskar att ha…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Basilikaolja
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Basilikaolja är helt perfekt att göra om du odlar egen basilika och inte riktigt vet vad du ska göra med allt.
Jag älskar att ha basilikaolja klart i kylen och använda som topping till det mesta i matväg. Det passar toppen att dressa en sallad med, eller bara ringla lite över ugnsrostade grönsaker.

Hur mycket basilika man vill ha i, beror ju lite på hur mycket basilikasmak man vill ha, men jag brukar använda rätt mycket.

En burk med basilikaolja och en sked full med god olja ovanför.

När det gäller val av olja, så tycker jag att man ska välja en god olivolja, gärna av lite bättre kvalitet så att du får en riktigt bra smak. Självklart så kan du använda någon annan olja om du vill det, men jag tycker att olivolja och basilika passar riktigt bra ihop.

Smaksättning utöver basilika kan man leka lite med, men jag har valt att använda mig av lite vitlök, färsk chili och så bara lite salt. Mycket mer behövs inte.

Om du är en person som verkligen älskar basilika, så kan jag tipsa dig om att läsa mitt inlägg om hur du maximerar din basilikaskörd.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 Färsk chili efter smakJag tog cirka 1 cm.
 2 nypa Flingsalt
 3 deciliter Olivolja

 

Gör så här:

1

Plocka och skölj av din basilika. Se till att få bort så mycket vatten du bara kan. Ett tips är att använda en salladsslunga, det är fantastiskt bra.

2

Lägg alla ingredienser i en blender/mixer och kör tills du har en konsistens som du gillar.
Ibland så vill man ha en så slät olja som möjligt och ibland kanske det är godare med något som påminner lite mer om en klassisk pesto som är lite grövre.

3

Häll upp i en burk med lock och förvara i kylen.

Hållbarheten är god, men smakerna är som bäst när den är helt nygjord.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 Färsk chili efter smakJag tog cirka 1 cm.
 2 nypa Flingsalt
 3 deciliter Olivolja

Instruktioner

1

Plocka och skölj av din basilika. Se till att få bort så mycket vatten du bara kan. Ett tips är att använda en salladsslunga, det är fantastiskt bra.

2

Lägg alla ingredienser i en blender/mixer och kör tills du har en konsistens som du gillar.
Ibland så vill man ha en så slät olja som möjligt och ibland kanske det är godare med något som påminner lite mer om en klassisk pesto som är lite grövre.

3

Häll upp i en burk med lock och förvara i kylen.

Hållbarheten är god, men smakerna är som bäst när den är helt nygjord.

Basilikaolja
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida