Hoppa till innehåll
Open navigation

Basilikaolja

5 av 2 röster
Sparat av: st
Basilikaolja

Basilikaolja är helt perfekt att göra om du odlar egen basilika och inte riktigt vet vad du ska göra med allt.
Jag älskar att ha basilikaolja klart i kylen och använda som topping till det mesta i matväg. Det passar toppen att dressa en sallad med, eller bara ringla lite över ugnsrostade grönsaker.

Hur mycket basilika man vill ha i, beror ju lite på hur mycket basilikasmak man vill ha, men jag brukar använda rätt mycket.

En burk med basilikaolja och en sked full med god olja ovanför.

När det gäller val av olja, så tycker jag att man ska välja en god olivolja, gärna av lite bättre kvalitet så att du får en riktigt bra smak. Självklart så kan du använda någon annan olja om du vill det, men jag tycker att olivolja och basilika passar riktigt bra ihop.

Smaksättning utöver basilika kan man leka lite med, men jag har valt att använda mig av lite vitlök, färsk chili och så bara lite salt. Mycket mer behövs inte.

Om du är en person som verkligen älskar basilika, så kan jag tipsa dig om att läsa mitt inlägg om hur du maximerar din basilikaskörd.

Total tid: 10 minuter
Portioner: 10
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Plocka och skölj av din basilika. Se till att få bort så mycket vatten du bara kan. Ett tips är att använda en salladsslunga, det är fantastiskt bra.
  • Lägg alla ingredienser i en blender/mixer och kör tills du har en konsistens som du gillar. Ibland så vill man ha en så slät olja som möjligt och ibland kanske det är godare med något som påminner lite mer om en klassisk pesto som är lite grövre.
  • Häll upp i en burk med lock och förvara i kylen.Hållbarheten är god, men smakerna är som bäst när den är helt nygjord.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg