Basilikaolja är helt perfekt att göra om du odlar egen basilika och inte riktigt vet vad du ska göra med allt.
Jag älskar att ha basilikaolja klart i kylen och använda som topping till det mesta i matväg. Det passar toppen att dressa en sallad med, eller bara ringla lite över ugnsrostade grönsaker.
Hur mycket basilika man vill ha i, beror ju lite på hur mycket basilikasmak man vill ha, men jag brukar använda rätt mycket.
När det gäller val av olja, så tycker jag att man ska välja en god olivolja, gärna av lite bättre kvalitet så att du får en riktigt bra smak. Självklart så kan du använda någon annan olja om du vill det, men jag tycker att olivolja och basilika passar riktigt bra ihop.
Smaksättning utöver basilika kan man leka lite med, men jag har valt att använda mig av lite vitlök, färsk chili och så bara lite salt. Mycket mer behövs inte.
Om du är en person som verkligen älskar basilika, så kan jag tipsa dig om att läsa mitt inlägg om hur du maximerar din basilikaskörd.
Plocka och skölj av din basilika. Se till att få bort så mycket vatten du bara kan. Ett tips är att använda en salladsslunga, det är fantastiskt bra.
Häll upp i en burk med lock och förvara i kylen.
Hållbarheten är god, men smakerna är som bäst när den är helt nygjord.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Plocka och skölj av din basilika. Se till att få bort så mycket vatten du bara kan. Ett tips är att använda en salladsslunga, det är fantastiskt bra.
Häll upp i en burk med lock och förvara i kylen.
Hållbarheten är god, men smakerna är som bäst när den är helt nygjord.