Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Basilikasalt

Inga röster än
Basilikasalt

Basilikasalt är ett örtsalt som du enkelt svänger ihop hemma och något jag kom på att göra när jag hade mängder av färsk basilika.

Det blir ett salt som du kan använda i matlagningen eller bara som en liten krydda på tomaten eller gurkan. Eller varför inte strö lite basilikasalt på smörgåsen på morgonen.

Det går åt en hel del basilika och är du precis som jag som älskar basilika så måste du även läsa mitt inlägg om hur du maximerar skörden av din basilikaplanta.

Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

Instruktioner

  • Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare till en jämn och fin kräm.
    Basilikasalt
  • Fördela ut saltet i ett jämnt lager, så tunt du bara kan på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ställ in i ugnen på 50 grader och låt luckan stå lite på glänt. Låt stå ända tills det att saltet har torkat upp helt. Hur lång tid beror på hur mycket vätska det var i basilikan, men det är inte helt fel att låta det stå över natten. Det är av yttersta vikt att saltet får torka upp helt.
  • Ta ut saltet ur ugnen och krossa klumparna. Du kan köra det i matberedaren för att få det klumpfritt. Förvara i en burk med lock.
    Basilikasalt
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg