Basilikasalt

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Basilikasalt är ett örtsalt som du enkelt svänger ihop hemma och något jag kom på att göra när jag hade mängder av färsk basilika. Det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Basilikasalt

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Basilikasalt är ett örtsalt som du enkelt svänger ihop hemma och något jag kom på att göra när jag hade mängder av färsk basilika.

Det blir ett salt som du kan använda i matlagningen eller bara som en liten krydda på tomaten eller gurkan. Eller varför inte strö lite basilikasalt på smörgåsen på morgonen.

Det går åt en hel del basilika och är du precis som jag som älskar basilika så måste du även läsa mitt inlägg om hur du maximerar skörden av din basilikaplanta.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 1 dl Salt
 1 st VitlöksklyftaKan uteslutas.
 1 l Färsk basilika
Du behöver
ANNONS

 

Gör så här:

1

Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare till en jämn och fin kräm.

Basilikasalt

2

Fördela ut saltet i ett jämnt lager, så tunt du bara kan på en plåt med bakplåtspapper.

3

Ställ in i ugnen på 50 grader och låt luckan stå lite på glänt.

Låt stå ända tills det att saltet har torkat upp helt. Hur lång tid beror på hur mycket vätska det var i basilikan, men det är inte helt fel att låta det stå över natten.
Det är av yttersta vikt att saltet får torka upp helt.

4

Ta ut saltet ur ugnen och krossa klumparna. Du kan köra det i matberedaren för att få det klumpfritt.

Förvara i en burk med lock.

Basilikasalt

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 dl Salt
 1 st VitlöksklyftaKan uteslutas.
 1 l Färsk basilika
Du behöver

Instruktioner

1

Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare till en jämn och fin kräm.

Basilikasalt

2

Fördela ut saltet i ett jämnt lager, så tunt du bara kan på en plåt med bakplåtspapper.

3

Ställ in i ugnen på 50 grader och låt luckan stå lite på glänt.

Låt stå ända tills det att saltet har torkat upp helt. Hur lång tid beror på hur mycket vätska det var i basilikan, men det är inte helt fel att låta det stå över natten.
Det är av yttersta vikt att saltet får torka upp helt.

4

Ta ut saltet ur ugnen och krossa klumparna. Du kan köra det i matberedaren för att få det klumpfritt.

Förvara i en burk med lock.

Basilikasalt

Basilikasalt
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida