Hoppa till innehåll
Open navigation

Bearnaisesmör

Inga röster än
Sparat av: st
Bearnaisesmör

Om du är precis som jag en person som verkligen älskar ett gott kryddsmör till en grillad köttbit, så måste du testa på detta bearnaisesmöret.

Ett otroligt enkelt och gott kryddsmör som har samma goda smaker som en klassisk bearnaisesås, men där du inte behöver oroa dig för att något ska skära sig eller bli till en äggröra. 🙂

Detta bearnaisesmöret är något du kan göra i större mängd och sedan frysa in, så att du har ett färdigt kryddsmör till alla sommarens grillningar.

Andra goda kryddsmör som du kan testa är dessa:

Portioner: 8 portioner
Författare: LCHF-arkivet

Utrustning

Ingredienser

Reduktion

Smöret

Instruktioner

Reduktionen

  • Börja med att lägga alla ingredienser för reduktionen i en liten kastrull och låt koka upp.
    Detta skall reduceras tills det att det knappt är någon vätska kvar, vilket går snabbt.
  • Ställ åt sidan och låt svalna.

Smöret

  • Vispa smöret fluffigt med en elvisp. Ju längre du vispar, desto lättare kommer smöret smälta sedan, för du slår in mer luft i det.
  • Tillsätt den kalla lökreduktionen, med lök och alla kryddor, samt tillsätt kvarvarande ingredienser.
  • Vispa ihop allt och smaka av om det behövs lite mer salt eller inte. Du kan även försöka avgöra om det behövs med dragonsmak.
  • Lägg upp smöret på ett bakplåtspapper och forma det till en rulle som är cirka 5 cm i diameter. Snurra ihop ändarna så att du får en fin packad "korv", lite likt en smällkaramell.
  • Lägg smöret i kylen så att det får stelna till, eller om du har gjort flera rullar så kan du frysa in det du inte ska använda just idag.
  • När det väl är dags att äta så tar du fram smöret en liten stund innan och skivar upp det. Lägg sedan på en "slant" på köttet och låt det smälta ut.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg