Beer can burgers

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Beer can burgers blev en stor viral succé när den dök upp på olika forum i sociala medier och det går inte att säga något…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Beer can burgers
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning45 minTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Beer can burgers blev en stor viral succé när den dök upp på olika forum i sociala medier och det går inte att säga något annat än att det är ruskigt gott, men det är otroligt mycket mat och väldigt svårt att äta som en hamburgare.

Det är helt perfekt för dig som äter LCHF med.

När vi gjorde våra så hade vi lite coleslaw och en grönsallad till, det räckte gott och väl.

Det som är absolut bäst med beer can burgers är att du kan variera fyllningen precis hur mycket som helst.

När det gäller barbecuesåsen så välj en som har så lite kolhydrater som möjligt. Eventuellt kan du göra en egen.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1200 g Nötfärs
 8 skivor Bacon
 200 g Champinjoner (färska)
 200 g Rödlök
 200 g Paprika
 1 dl Barbequesås
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 100 g Ost (smakrik)

 

Gör så här:

1

Skär ner champinjoner, lök och paprika i bitar. Inte för smått dock.

2

Bryn grönsakerna i en stekpanna i smör. Salta och peppra När det har fått färg så ställer du det åt sidan för att svalna.

3

Blanda ner salt och peppar i färsen, och om du vill kan du ta lite barbequesås i färsen med för att få lite mer smak på den. Obs, inga ägg eller annat i färsen, det ska vara ren nötfärs bara.

4

Forma fyra stora bollar av färsen, lika stora, dvs cirka 300 gram styck.

5

Ta en iskall full ölburk och tryck ner den i mitten av en färsboll och forma sen färsen runt burken en bit upp.

6

Ta två baconskivor och linda runt färsen på utsidan. Lyft sedan bort burken. Är det svårt kan du använda en handduk för att få lite grepp. Gör likadant på de övriga färsbollarna.

7

Fyll sedan hålet med lite barbecuesås i botten, sen grönsaker och sen lite mer barbecuesås ovanpå. Avsluta med några osttärningar överst.

8

Sen är det dags att grilla dem.

9

När du grillar dem så ska du grilla på indirekt värme, dvs du har kolen på ena halvan av grillen och placerar burgarna på andra halvan, dvs där du inte har kol under. Lägg på locket och flytta om den lite efter cirka 20 minuter. Totalt tar det ungefär 40-55 minuter innan de är klara, det beror lite på värmen i grillen.

10

Om du vill tillaga dem i ugnen så är det 200-225 grader i cirka 40 minuter som gäller.i:10a

11

Har du några funderingar, kolla på filmen i så fall... Lycka till!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1200 g Nötfärs
 8 skivor Bacon
 200 g Champinjoner (färska)
 200 g Rödlök
 200 g Paprika
 1 dl Barbequesås
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 100 g Ost (smakrik)

Instruktioner

1

Skär ner champinjoner, lök och paprika i bitar. Inte för smått dock.

2

Bryn grönsakerna i en stekpanna i smör. Salta och peppra När det har fått färg så ställer du det åt sidan för att svalna.

3

Blanda ner salt och peppar i färsen, och om du vill kan du ta lite barbequesås i färsen med för att få lite mer smak på den. Obs, inga ägg eller annat i färsen, det ska vara ren nötfärs bara.

4

Forma fyra stora bollar av färsen, lika stora, dvs cirka 300 gram styck.

5

Ta en iskall full ölburk och tryck ner den i mitten av en färsboll och forma sen färsen runt burken en bit upp.

6

Ta två baconskivor och linda runt färsen på utsidan. Lyft sedan bort burken. Är det svårt kan du använda en handduk för att få lite grepp. Gör likadant på de övriga färsbollarna.

7

Fyll sedan hålet med lite barbecuesås i botten, sen grönsaker och sen lite mer barbecuesås ovanpå. Avsluta med några osttärningar överst.

8

Sen är det dags att grilla dem.

9

När du grillar dem så ska du grilla på indirekt värme, dvs du har kolen på ena halvan av grillen och placerar burgarna på andra halvan, dvs där du inte har kol under. Lägg på locket och flytta om den lite efter cirka 20 minuter. Totalt tar det ungefär 40-55 minuter innan de är klara, det beror lite på värmen i grillen.

10

Om du vill tillaga dem i ugnen så är det 200-225 grader i cirka 40 minuter som gäller.i:10a

11

Har du några funderingar, kolla på filmen i så fall... Lycka till!

Beer can burgers
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida