Beer can burgers blev en stor viral succé när den dök upp på olika forum i sociala medier och det går inte att säga något annat än att det är ruskigt gott, men det är otroligt mycket mat och väldigt svårt att äta som en hamburgare.
Det är helt perfekt för dig som äter LCHF med.
När vi gjorde våra så hade vi lite coleslaw och en grönsallad till, det räckte gott och väl.
Det som är absolut bäst med beer can burgers är att du kan variera fyllningen precis hur mycket som helst.
När det gäller barbecuesåsen så välj en som har så lite kolhydrater som möjligt. Eventuellt kan du göra en egen.
Skär ner champinjoner, lök och paprika i bitar. Inte för smått dock.
Bryn grönsakerna i en stekpanna i smör. Salta och peppra När det har fått färg så ställer du det åt sidan för att svalna.
Forma fyra stora bollar av färsen, lika stora, dvs cirka 300 gram styck.
Ta en iskall full ölburk och tryck ner den i mitten av en färsboll och forma sen färsen runt burken en bit upp.
Ta två baconskivor och linda runt färsen på utsidan. Lyft sedan bort burken. Är det svårt kan du använda en handduk för att få lite grepp. Gör likadant på de övriga färsbollarna.
Fyll sedan hålet med lite barbecuesås i botten, sen grönsaker och sen lite mer barbecuesås ovanpå. Avsluta med några osttärningar överst.
Sen är det dags att grilla dem.
När du grillar dem så ska du grilla på indirekt värme, dvs du har kolen på ena halvan av grillen och placerar burgarna på andra halvan, dvs där du inte har kol under. Lägg på locket och flytta om den lite efter cirka 20 minuter. Totalt tar det ungefär 40-55 minuter innan de är klara, det beror lite på värmen i grillen.
Om du vill tillaga dem i ugnen så är det 200-225 grader i cirka 40 minuter som gäller.i:10a
Har du några funderingar, kolla på filmen i så fall... Lycka till!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner champinjoner, lök och paprika i bitar. Inte för smått dock.
Bryn grönsakerna i en stekpanna i smör. Salta och peppra När det har fått färg så ställer du det åt sidan för att svalna.
Forma fyra stora bollar av färsen, lika stora, dvs cirka 300 gram styck.
Ta en iskall full ölburk och tryck ner den i mitten av en färsboll och forma sen färsen runt burken en bit upp.
Ta två baconskivor och linda runt färsen på utsidan. Lyft sedan bort burken. Är det svårt kan du använda en handduk för att få lite grepp. Gör likadant på de övriga färsbollarna.
Fyll sedan hålet med lite barbecuesås i botten, sen grönsaker och sen lite mer barbecuesås ovanpå. Avsluta med några osttärningar överst.
Sen är det dags att grilla dem.
När du grillar dem så ska du grilla på indirekt värme, dvs du har kolen på ena halvan av grillen och placerar burgarna på andra halvan, dvs där du inte har kol under. Lägg på locket och flytta om den lite efter cirka 20 minuter. Totalt tar det ungefär 40-55 minuter innan de är klara, det beror lite på värmen i grillen.
Om du vill tillaga dem i ugnen så är det 200-225 grader i cirka 40 minuter som gäller.i:10a
Har du några funderingar, kolla på filmen i så fall... Lycka till!
Jessica says:
4-55 min? Låter väldigt länge…