Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Beer can chicken BBQ

Inga röster än
Skapat: 21 juli, 2016
Senast ändrat: 1 april, 2024
Beer can chicken BBQ

Beer can chicken är en kycklingrätt som blev otroligt populär för ett par år sedan och jag har inte testat på den förrän nu.

Det är ett otroligt gott sätt att tillreda en kyckling och just att man grillar den på indirekt värme med en ölburk inuti gör att köttet blir väldigt saftigt och mört.

Tips! Testa att göra ditt eget kryddsmör och din egen kryddblandning för att hitta din egen favorit. Använd gärna massor av färska örter.

Om du inte vill göra det på grillen så ska det gå hur bra som helst att göra det i ugnen med. Cirka 175 grader kanske.

Total tid: 1 timme 35 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop smör, vitlök, persilja, saften av limen, lite rivet limeskal och svartpeppar.
  • Skär ner löken i lite grova bitar och moroten i slantar. Fyll kycklingen med dessa.
  • Tryck in kryddsmöret under skinnet på kycklingen, du kanske behöver använda en kniv för att öppna upp lite. Tänk på att hålet skall vara uppåt mot huvudändan.
  • Blanda ihop de torra kryddorna och använd den som en rub. Gnid in hela kycklingen med kryddorna.
  • Öppna ölburken och häll ut halva.
  • Öppna toppen på burken med en konservöppnare.
  • Ställ kycklingen ovanpå ölburken så att burken åker in i hålrummet på kycklingen.
  • Placera kycklingen på indirekt värme på grillen och grilla med locket på i cirka 1 timme och 15 minuter. Använd gärna en stektermometer för att kolla när den är klar. Försök att hålla en värme i grillen som är mellan 150-175.
  • När köttsaften är klar och fin och kycklingen har nåt en temperatur av cirka 80 grader (mät inne vid lårbenet) så är kycklingen klar.i:9a
  • Ta bort ölburken och servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.