Beer can chicken BBQ

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Beer can chicken är en kycklingrätt som blev otroligt populär för ett par år sedan och jag har inte testat på den förrän nu. Det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Beer can chicken BBQ
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning1 tim 15 minTotalt1 tim 35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Beer can chicken är en kycklingrätt som blev otroligt populär för ett par år sedan och jag har inte testat på den förrän nu.

Det är ett otroligt gott sätt att tillreda en kyckling och just att man grillar den på indirekt värme med en ölburk inuti gör att köttet blir väldigt saftigt och mört.

Tips! Testa att göra ditt eget kryddsmör och din egen kryddblandning för att hitta din egen favorit. Använd gärna massor av färska örter.

Om du inte vill göra det på grillen så ska det gå hur bra som helst att göra det i ugnen med. Cirka 175 grader kanske.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 Kyckling (hel, färsk)
 33 cl Ölburk
 100 g Smör
 10 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 0,5 Lime
 2 krm Svartpeppar (malen)
 0,5 st Lök (gul)
 20 g Morot

 

Gör så här:

1

Blanda ihop smör, vitlök, persilja, saften av limen, lite rivet limeskal och svartpeppar.

2

Skär ner löken i lite grova bitar och moroten i slantar. Fyll kycklingen med dessa.

3

Tryck in kryddsmöret under skinnet på kycklingen, du kanske behöver använda en kniv för att öppna upp lite. Tänk på att hålet skall vara uppåt mot huvudändan.

4

Blanda ihop de torra kryddorna och använd den som en rub. Gnid in hela kycklingen med kryddorna.

5

Öppna ölburken och häll ut halva.

6

Öppna toppen på burken med en konservöppnare.

7

Ställ kycklingen ovanpå ölburken så att burken åker in i hålrummet på kycklingen.

8

Placera kycklingen på indirekt värme på grillen och grilla med locket på i cirka 1 timme och 15 minuter. Använd gärna en stektermometer för att kolla när den är klar. Försök att hålla en värme i grillen som är mellan 150-175.

9

När köttsaften är klar och fin och kycklingen har nåt en temperatur av cirka 80 grader (mät inne vid lårbenet) så är kycklingen klar.i:9a

10

Ta bort ölburken och servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 Kyckling (hel, färsk)
 33 cl Ölburk
 100 g Smör
 10 g Vitlök (finhackad)
 2 msk Persilja (hackad)
 0,5 Lime
 2 krm Svartpeppar (malen)
 0,5 st Lök (gul)
 20 g Morot

Instruktioner

1

Blanda ihop smör, vitlök, persilja, saften av limen, lite rivet limeskal och svartpeppar.

2

Skär ner löken i lite grova bitar och moroten i slantar. Fyll kycklingen med dessa.

3

Tryck in kryddsmöret under skinnet på kycklingen, du kanske behöver använda en kniv för att öppna upp lite. Tänk på att hålet skall vara uppåt mot huvudändan.

4

Blanda ihop de torra kryddorna och använd den som en rub. Gnid in hela kycklingen med kryddorna.

5

Öppna ölburken och häll ut halva.

6

Öppna toppen på burken med en konservöppnare.

7

Ställ kycklingen ovanpå ölburken så att burken åker in i hålrummet på kycklingen.

8

Placera kycklingen på indirekt värme på grillen och grilla med locket på i cirka 1 timme och 15 minuter. Använd gärna en stektermometer för att kolla när den är klar. Försök att hålla en värme i grillen som är mellan 150-175.

9

När köttsaften är klar och fin och kycklingen har nåt en temperatur av cirka 80 grader (mät inne vid lårbenet) så är kycklingen klar.i:9a

10

Ta bort ölburken och servera.

Beer can chicken BBQ
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida