Jag har länge gått och längtat efter att få äta biff med bambuskott och champinjoner, ni vet sån som man kan få på kinarestaurang.
Dock så innehåller ju den som görs på såna restauranger väldigt mycket socker då man har söta såser och annat i, så jag ville hitta på en egen variant som går lite åt det hållet iallafall.
Resultatet blev riktigt gott och jag servera det med lite stekt vitkål och haricots vertes.
Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.
Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.
Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré.
Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.
Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar.
Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet.
Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.
Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.
Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.
Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré.
Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.
Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar.
Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet.
Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.
Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.