Biff med bambuskott och champinjoner

star iconstar iconstar half iconstar empty iconstar empty icon 13 röster - Betygsätt

Jag har länge gått och längtat efter att få äta biff med bambuskott och champinjoner, ni vet sån som man kan få på kinarestaurang. Dock…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Biff med bambuskott och champinjoner
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning1 timTotalt1 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Jag har länge gått och längtat efter att få äta biff med bambuskott och champinjoner, ni vet sån som man kan få på kinarestaurang.
Dock så innehåller ju den som görs på såna restauranger väldigt mycket socker då man har söta såser och annat i, så jag ville hitta på en egen variant som går lite åt det hållet iallafall.

Resultatet blev riktigt gott och jag servera det med lite stekt vitkål och haricots vertes.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 kg Lövbiff
 200 g MorotKan uteslutas om man vill
 200 g RödlökEller purjolök om du vill ha det
 140 g Bambuskott
 140 g VattenkastanjerKan uteslutas för en mer strikt rätt
 2 l Vatten
 1 dl TamarisojaGer absolut bäst smak, men annan soja funkar med
 3 msk Kalvfond
 1 msk Torkad dragon
 2 msk Tomatpuré
 1 tsk Sambal oelek
 Olja/smör till stekning
 Arrowrot till redning

 

Gör så här:

1

Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.

2

Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.

3

Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré.
Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.

4

Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar.
Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet.
Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.

5

Blanda arrowrot i lite kallt vatten och rör ner i grytan under omrörning tills du har rätt konsistens.
Ta inte för mycket på en gång, utan ta lite i taget tills du har en simmig gryta.
Smaka av med salt, peppar och kanske lite vinäger till om du vill.

6

Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 2.8 / 5. Antal röster: 13

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Lövbiff
 200 g MorotKan uteslutas om man vill
 200 g RödlökEller purjolök om du vill ha det
 140 g Bambuskott
 140 g VattenkastanjerKan uteslutas för en mer strikt rätt
 2 l Vatten
 1 dl TamarisojaGer absolut bäst smak, men annan soja funkar med
 3 msk Kalvfond
 1 msk Torkad dragon
 2 msk Tomatpuré
 1 tsk Sambal oelek
 Olja/smör till stekning
 Arrowrot till redning

Instruktioner

1

Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.

2

Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.

3

Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré.
Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.

4

Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar.
Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet.
Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.

5

Blanda arrowrot i lite kallt vatten och rör ner i grytan under omrörning tills du har rätt konsistens.
Ta inte för mycket på en gång, utan ta lite i taget tills du har en simmig gryta.
Smaka av med salt, peppar och kanske lite vinäger till om du vill.

6

Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.

Biff med bambuskott och champinjoner
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/