Biff med bambuskott och champinjoner

1
Innehåll
Jag har länge gått och längtat efter att få äta biff med
bambuskott och champinjoner, ni vet sån som man kan få
på kinarestaurang.
Dock så innehåller ju den som görs på såna restauranger väldigt
mycket socker då man har söta såser och annat i, så jag ville hitta
på en egen variant som går lite åt det hållet iallafall.
Resultatet blev riktigt gott och jag servera det med lite stekt vitkål och haricots vertes.
Total tid:
1 timme
20 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 1 kg Lövbiff
- 200 g Morot
- 200 g Rödlök
- 140 g Bambuskott
- 140 g Vattenkastanjer
- 5 st Stora färska champinjoner
- 2 l Vatten
- 1 dl Tamarisoja
- 5 msk Äppelcidervinäger
- 3 msk Kalvfond
- 1 msk Torkad dragon
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Ingefära (malen)
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Sambal oelek
- Olja/smör till stekning
- Arrowrot till redning
Instructions
- Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.
- Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.
- Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré. Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.
- Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar. Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet. Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.
- Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Prövar idag ska bli intressant o se om jag lyckas få den rätt med bambuskott som jag längtat efter, pst jag gillar att laga mat
Gunnar (82)