Hoppa till innehåll
Open navigation

Biff Stroganoff

4,13 av 8 röster
Sparat av: st
Biff Stroganoff

En riktigt god biff stroganoff, det slår väldigt mycket. Den här maträtten passar för alla som äter LCHF, såväl strikt som liberal kost. Den innehåller nämligen runt 21 kolhydrater per portion.

Det finns nog hur många varianter på biff stroganoff som helst, men så här gör jag och det brukar bli riktigt gott. Följ mitt enkla recept för att kunna ställa fram en rykande varm och riktigt god stroganoff på bordet.

Om det är så att det inte är biff stroganoff du skulle laga, då kanske du menade korv stroganoff? Detta receptet som även det är mitt är supergott, med några speciella ingredienser som höjer smaken till skyarna.

Innehållsförteckning

 1. Välj rätt kött
 2. Missa inte kryddningen
 3. Vilka tillbehör kan jag ha
 4. Ingredienser
 5. Instruktioner

Välj rätt kött till din biff stroganoff

Biff stroganoff gör man av strimlat nötkött. Men det skulle faktiskt kunna funka riktigt bra med älgkött om du kanske har god tillgång till det.

Jag rekommenderar att du använder lövbiff till din biff stroganoff. Det är en ypperlig köttbit som snabbt blir färdig. Om den dessutom får puttra en stund i den smakrika såsen, då blir köttet mycket mört.

Om du inte har lövbiff hemma, då kan du använda fransyska eller innanlår istället. Egentligen kan du använda vilken köttbit du vill. Tänk dock på att din gryta kan behöva koka lite längre beroende på vilket kött du väljer.

Missa inte kryddningen

Jag har lagat riktigt många portioner av den här biff stroganoffen för att få fram det ultimata receptet. Jag råder dig att inte hoppa över någon del av kryddningen (om ni inte har allergier i familjen såklart). Såväl dijonsenapen som tomatpurén och kalvfonden är nämligen viktiga för att få fram den djup, god smak.

Du får dessutom till en riktigt ljuvlig sås när du använder både grädde och smetana i den. Såsen får en ultimat kombination av gräddighet och fräschör. Dessutom bidrar grädden och smetanan till att öka fetthalten i maten. Se till att alltid använda fullfeta mejeriprodukter när du lagar LCHF-kost.

Tillbehör till biff stroganoff

Den här stroganoffen är så god att du i princip kan äta den som en soppa utan tillbehör. Men, om du gärna vill servera något till, vad ska du då välja?

När jag lagar biff stroganoff så brukar jag välja en god kålsort till. Det ger en bra grund för maten. Min favorit är att skära blomkål riktigt fint och koka eller fräsa till i en klick smör. Då får du ett gott Blomkålsris. Du kan även använda broccoli för att göra broccoliris. För dig som har ont om tid så finns det dessutom färdigt broccoliris och blomkålsris i både kyldisken och i frysdisken.

Näringsvärden

Biff stroganoff är en perfekt måltid för dig som vill ha en mustig gryta med både kött och sås. Grytan har gott om fett och protein, samtidigt som den är relativt låg på kolhydrater. De flesta kommer från de passerade tomaterna. Hoppa dock inte över dem – de är viktiga för både såsen och smaken.

När vi lägger in alla ingredienser för detta receptet hos Kostbevakningen så får vi fram dessa näringsvärdena för hela receptet.

En tabell med alla ingredienser för detta receptet på biff stroganoff och alla näringsvärden.
Total tid: 1 timme 20 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Till servering

Instruktioner

 • Strimla köttet.
 • Hacka löken och vitlöken.
 • Bryn köttet i lite smör. Tillsätt löken och vitlöken och låt den mjukna. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta.
 • Slå på tomatpuré, passerade tomater, paprikapulver, dijonsenap och köttfond. Avsluta med vatten så det nästan täcker köttet. Koka upp och låt puttra under lock i cirka 30 minuter.
 • Tillsätt grädde, smetana och cayennepeppar. Låt stå och puttra utan lock tills du har fått en fin konsistens på såsen.
 • Smaka av med salt och peppar.
 • Servera med önskat tillbehör. Jag har bara hackad saltgurka och en klick smetana uppe på. Man kan göra blomkålsris eller varför inte vitkålspuré och ha till om man vill.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg