Biff Stroganoff

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 35 röster - Betygsätt

En riktigt god biff stroganoff, det slår väldigt mycket. Den här maträtten passar för alla som äter LCHF, såväl strikt som liberal kost. Den innehåller…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Biff stroganoff i en djup skål med lite hackad saltgurka, smetana och lite basilika.
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning1 timTotalt1 tim 20 min

Beskrivning - Information

En riktigt god biff stroganoff, det slår väldigt mycket. Den här maträtten passar för alla som äter LCHF, såväl strikt som liberal kost. Den innehåller nämligen runt 21 kolhydrater per portion.

Det finns nog hur många varianter på biff stroganoff som helst, men så här gör jag och det brukar bli riktigt gott. Följ mitt enkla recept för att kunna ställa fram en rykande varm och riktigt god stroganoff på bordet.

Om det är så att det inte är biff stroganoff du skulle laga, då kanske du menade korv stroganoff? Detta receptet som även det är mitt är supergott, med några speciella ingredienser som höjer smaken till skyarna.

Innehållsförteckning

  1. Välj rätt kött
  2. Missa inte kryddningen
  3. Vilka tillbehör kan jag ha
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
ANNONS


Välj rätt kött till din biff stroganoff

Biff stroganoff gör man av strimlat nötkött. Men det skulle faktiskt kunna funka riktigt bra med älgkött om du kanske har god tillgång till det.

Jag rekommenderar att du använder lövbiff till din biff stroganoff. Det är en ypperlig köttbit som snabbt blir färdig. Om den dessutom får puttra en stund i den smakrika såsen, då blir köttet mycket mört.

Om du inte har lövbiff hemma, då kan du använda fransyska eller innanlår istället. Egentligen kan du använda vilken köttbit du vill. Tänk dock på att din gryta kan behöva koka lite längre beroende på vilket kött du väljer.

Missa inte kryddningen

Jag har lagat riktigt många portioner av den här biff stroganoffen för att få fram det ultimata receptet. Jag råder dig att inte hoppa över någon del av kryddningen (om ni inte har allergier i familjen såklart). Såväl dijonsenapen som tomatpurén och kalvfonden är nämligen viktiga för att få fram den djup, god smak.

Du får dessutom till en riktigt ljuvlig sås när du använder både grädde och smetana i den. Såsen får en ultimat kombination av gräddighet och fräschör. Dessutom bidrar grädden och smetanan till att öka fetthalten i maten. Se till att alltid använda fullfeta mejeriprodukter när du lagar LCHF-kost.

ANNONS


Tillbehör till biff stroganoff

Den här stroganoffen är så god att du i princip kan äta den som en soppa utan tillbehör. Men, om du gärna vill servera något till, vad ska du då välja?

När jag lagar biff stroganoff så brukar jag välja en god kålsort till. Det ger en bra grund för maten. Min favorit är att skära blomkål riktigt fint och koka eller fräsa till i en klick smör. Då får du ett gott blomkålsris. Du kan även använda broccoli för att göra broccoliris. För dig som har ont om tid så finns det dessutom färdigt broccoliris och blomkålsris i både kyldisken och i frysdisken.

Näringsvärden

Biff stroganoff är en perfekt måltid för dig som vill ha en mustig gryta med både kött och sås. Grytan har gott om fett och protein, samtidigt som den är relativt låg på kolhydrater. De flesta kommer från de passerade tomaterna. Hoppa dock inte över dem – de är viktiga för både såsen och smaken.

När vi lägger in alla ingredienser för detta receptet hos Kostbevakningen så får vi fram dessa näringsvärdena för hela receptet.

En tabell med alla ingredienser för detta receptet på biff stroganoff och alla näringsvärden.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 700 g LövbiffEller annat nötkött passande till gryta
 3 st Gula lökar
 3 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 Vatten
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1 nypa Cayennepeppar
Till servering
ANNONS

 

Gör så här:

1

Strimla köttet.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttet i lite smör. Tillsätt löken och vitlöken och låt den mjukna.
Salta och peppra.
Lägg köttet i en gryta.

4

Slå på tomatpuré, passerade tomater, paprikapulver, dijonsenap och köttfond.
Avsluta med vatten så det nästan täcker köttet.
Koka upp och låt puttra under lock i cirka 30 minuter.

5

Tillsätt grädde, smetana och cayennepeppar.
Låt stå och puttra utan lock tills du har fått en fin konsistens på såsen.

6

Smaka av med salt och peppar.

7

Servera med önskat tillbehör. Jag har bara hackad saltgurka och en klick smetana uppe på.
Man kan göra blomkålsris eller varför inte vitkålspuré och ha till om man vill.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 35

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g LövbiffEller annat nötkött passande till gryta
 3 st Gula lökar
 3 msk Tomatpuré
 1 msk Dijonsenap
 Vatten
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 1 nypa Cayennepeppar
Till servering

Instruktioner

1

Strimla köttet.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Bryn köttet i lite smör. Tillsätt löken och vitlöken och låt den mjukna.
Salta och peppra.
Lägg köttet i en gryta.

4

Slå på tomatpuré, passerade tomater, paprikapulver, dijonsenap och köttfond.
Avsluta med vatten så det nästan täcker köttet.
Koka upp och låt puttra under lock i cirka 30 minuter.

5

Tillsätt grädde, smetana och cayennepeppar.
Låt stå och puttra utan lock tills du har fått en fin konsistens på såsen.

6

Smaka av med salt och peppar.

7

Servera med önskat tillbehör. Jag har bara hackad saltgurka och en klick smetana uppe på.
Man kan göra blomkålsris eller varför inte vitkålspuré och ha till om man vill.

Biff Stroganoff
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida