Biffwok med shiratakinudlar
Inte behöver vi avstå asiatisk mat och härliga nudelwokar bara för att vi äter lchf. Man undviker alla de söta såserna och sen så använder man sig av shiratakinudlar istället.
Här har du ett smakrikt och gott recept på biffwok med grönsaker och shiratakinudlar.
Shiratakinudlar är gjorda av konjaksrot som är så gott som helst utan kolhydrater. De innehåller faktiskt extremt lite näring överhuvudtaget men är perfekt för oss som äter lchf och vill ha möjligheten att äta t ex wok.
Shiratakinudlar finns att köpa på många olika ställen, speciellt online. Här har du några förslag:
– Svensk hälsokost (adlink)
– Bodystore (adlink)
– MEDS (adlink)
Recept och bilder: Najnis kök
Ingredienser
- 500 g Shiratakinudlar
- 1 st Gul lök
- 250 g Broccoli
- 1 Gul paprika
- 1 Röd paprika
- Cirka 10-15 mindre champinjoner
- 500 g Lövbiff
- 1,5 msk Äppelcidervinäger
- 2,5 msk Tamarisoja
- 1 tsk Srirachasås
- 1 msk Färsk riven ingefära
- 4 msk Chilisås
- 3 st Vitlöksklyftor, riven/hackad
- 4 msk Sesamolja
- 3 msk Rostade sesamfrön
- 3 msk Hackad gräslök eller salladslök
Instruktioner
- Börja med att skölja nudlarna ordentligt i kallt vatten. Låt de sedan stå i ett durkslag och rinna av under tiden allt annat förbereds.
- Blanda ihop äppelcidervinäger, tamarisoja, chilisås, vitlök, tabasco och ingefära i en skål och ställ åt sidan.
- Strimla lövbiffen och bryn den lite snabbt i olja. Peppra köttet lite. Häll upp i en skål/tallrik och ställ åt sidan så länge.
- Skär ner alla grönsaker till en lagom storlek som passar din smak. Jag tycker om att ha rätt så stora bitar.
- Fräs de snabbt i samma stekpanna som du stekte köttet, då bevarar du alla smaker i pannan.
- Tillsätt biffen och nudlarna till grönsakerna och blanda runt.
- Slå på såsblandningen. Låt allt puttra och bli varmt.
- Strö över sesamfrön och lite hackad gräslök/salladslök. Servera direkt!