Inte behöver vi avstå asiatisk mat och härliga nudelwokar bara för att vi äter lchf. Man undviker alla de söta såserna och sen så använder man sig av shiratakinudlar istället.
Här har du ett smakrikt och gott recept på biffwok med grönsaker och shiratakinudlar.
Shiratakinudlar är gjorda av konjaksrot som är så gott som helst utan kolhydrater. De innehåller faktiskt extremt lite näring överhuvudtaget men är perfekt för oss som äter lchf och vill ha möjligheten att äta t ex wok.
Shiratakinudlar finns att köpa på många olika ställen, speciellt online. Här har du några förslag:
- Svensk hälsokost (adlink)
- Bodystore (adlink)
- MEDS (adlink)
Recept och bilder: Najnis kök
Börja med att skölja nudlarna ordentligt i kallt vatten. Låt de sedan stå i ett durkslag och rinna av under tiden allt annat förbereds.
Blanda ihop äppelcidervinäger, tamarisoja, chilisås, vitlök, tabasco och ingefära i en skål och ställ åt sidan.
Strimla lövbiffen och bryn den lite snabbt i olja. Peppra köttet lite. Häll upp i en skål/tallrik och ställ åt sidan så länge.
Skär ner alla grönsaker till en lagom storlek som passar din smak. Jag tycker om att ha rätt så stora bitar.
Fräs de snabbt i samma stekpanna som du stekte köttet, då bevarar du alla smaker i pannan.
Tillsätt biffen och nudlarna till grönsakerna och blanda runt.
Slå på såsblandningen. Låt allt puttra och bli varmt.
Strö över sesamfrön och lite hackad gräslök/salladslök.
Servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att skölja nudlarna ordentligt i kallt vatten. Låt de sedan stå i ett durkslag och rinna av under tiden allt annat förbereds.
Blanda ihop äppelcidervinäger, tamarisoja, chilisås, vitlök, tabasco och ingefära i en skål och ställ åt sidan.
Strimla lövbiffen och bryn den lite snabbt i olja. Peppra köttet lite. Häll upp i en skål/tallrik och ställ åt sidan så länge.
Skär ner alla grönsaker till en lagom storlek som passar din smak. Jag tycker om att ha rätt så stora bitar.
Fräs de snabbt i samma stekpanna som du stekte köttet, då bevarar du alla smaker i pannan.
Tillsätt biffen och nudlarna till grönsakerna och blanda runt.
Slå på såsblandningen. Låt allt puttra och bli varmt.
Strö över sesamfrön och lite hackad gräslök/salladslök.
Servera direkt!