Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skapa konto här.

Biffwok med shiratakinudlar

Inga röster än
Sparat av: st
Biffwok med shiratakinudlar

Inte behöver vi avstå asiatisk mat och härliga nudelwokar bara för att vi äter lchf. Man undviker alla de söta såserna och sen så använder man sig av shiratakinudlar istället.
Här har du ett smakrikt och gott recept på biffwok med grönsaker och shiratakinudlar.

Shiratakinudlar är gjorda av konjaksrot som är så gott som helst utan kolhydrater. De innehåller faktiskt extremt lite näring överhuvudtaget men är perfekt för oss som äter lchf och vill ha möjligheten att äta t ex wok.

Shiratakinudlar finns att köpa på många olika ställen, speciellt online. Här har du några förslag:

Svensk hälsokost (adlink)
Bodystore (adlink)
MEDS (adlink)

Biffwok med shiratakinudlar | LCHF-arkivet

Recept och bilder: Najnis kök

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att skölja nudlarna ordentligt i kallt vatten. Låt de sedan stå i ett durkslag och rinna av under tiden allt annat förbereds.
  • Blanda ihop äppelcidervinäger, tamarisoja, chilisås, vitlök, tabasco och ingefära i en skål och ställ åt sidan.
  • Strimla lövbiffen och bryn den lite snabbt i olja. Peppra köttet lite. Häll upp i en skål/tallrik och ställ åt sidan så länge.
  • Skär ner alla grönsaker till en lagom storlek som passar din smak. Jag tycker om att ha rätt så stora bitar.
  • Fräs de snabbt i samma stekpanna som du stekte köttet, då bevarar du alla smaker i pannan.
  • Tillsätt biffen och nudlarna till grönsakerna och blanda runt.
  • Slå på såsblandningen. Låt allt puttra och bli varmt.
  • Strö över sesamfrön och lite hackad gräslök/salladslök. Servera direkt!
    Biffwok med shiratakinudlar
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg