Bigos

0
Innehåll
Det här är min tolkning av surkålsgrytan bigos.
Total tid:
1 timme
15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 400 g Sidfläsk
- 400 g Älgkött i bitar
- 3 st Gula lökar
- 2 msk Tomatpuré
- 1 st Syrligt äpple
- 4 dl Älgfond eller rödvin
- 1 msk Kummin
- 7 st Blandade korvar
- 1 l Surkål
- 2 dl Svamp
- 1 msk Hel svartpeppar
- 2 st Lagerblad
Instruktioner
- Hacka upp allt grovt.
- Skär bort svålen av fläsket och låt den svettas i grytan så den släpper lite fett.
- Bryn köttet. Stek sedan löken, svampen och äpplet. Tillsätt tomatpurén mot slutet. Tillsätt sedan surkålen och kryddorna samt vätskan. Begrav hela biten fläsk i surkålen Låt koka en halv timme.
- Tag upp fläsket och tärna den grovt. Lägg sedan korvarna uppe på allt och låt koka ytterligare en halvtimme.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!