Bigos

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är min tolkning av surkålsgrytan bigos.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Bigos
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Beskrivning - Information

Det här är min tolkning av surkålsgrytan bigos.

Kategori
ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Sidfläsk
 400 g Älgkött i bitar
 3 st Gula lökar
 2 msk Tomatpuré
 1 st Syrligt äpple
 4 deciliter Älgfond eller rödvin
 1 msk Kummin
 7 st Blandade korvar
 1 l Surkål
 2 deciliter Svamp
 1 msk Hel svartpeppar
 2 st Lagerblad
ANNONS

 

Gör så här:

1

Hacka upp allt grovt.

2

Skär bort svålen av fläsket och låt den svettas i grytan så den släpper lite fett.

3

Bryn köttet. Stek sedan löken, svampen och äpplet. Tillsätt tomatpurén mot slutet. Tillsätt sedan surkålen och kryddorna samt vätskan.
Begrav hela biten fläsk i surkålen
Låt koka en halv timme.

4

Tag upp fläsket och tärna den grovt.
Lägg sedan korvarna uppe på allt och låt koka ytterligare en halvtimme.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Sidfläsk
 400 g Älgkött i bitar
 3 st Gula lökar
 2 msk Tomatpuré
 1 st Syrligt äpple
 4 deciliter Älgfond eller rödvin
 1 msk Kummin
 7 st Blandade korvar
 1 l Surkål
 2 deciliter Svamp
 1 msk Hel svartpeppar
 2 st Lagerblad

Instruktioner

1

Hacka upp allt grovt.

2

Skär bort svålen av fläsket och låt den svettas i grytan så den släpper lite fett.

3

Bryn köttet. Stek sedan löken, svampen och äpplet. Tillsätt tomatpurén mot slutet. Tillsätt sedan surkålen och kryddorna samt vätskan.
Begrav hela biten fläsk i surkålen
Låt koka en halv timme.

4

Tag upp fläsket och tärna den grovt.
Lägg sedan korvarna uppe på allt och låt koka ytterligare en halvtimme.

Bigos
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida