Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Birgitta Höglunds kardemummakaka

2,50 av 4 röster
Birgitta Höglunds kardemummakaka
1

Birgitta är så otroligt duktig på att hitta på LCHF-recept som är fantastiskt goda. En pionjär inom lågkolhydratkosten. Här är hennes variant på kardemummakaka som blir otroligt saftig tack vare mandelmjölet.

Helt glutenfri och perfekt om du äter LCHF och vill ha en mjuk kaka till kaffet nån gång ibland.

Recept och bild: Birgitta Höglund

5
Total tid: 40 minuter
Portioner: 8
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att smörja en avlång bakform med smör och fördela sesamfröna jämnt i formen.
  • Vispa rumstempererat smör och sötningen kraftigt med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
  • Knäck ner äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg så att smöret och ägget går ihop ordentligt.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem tillsammans med grädden i smöret.
  • Häll smeten i bakformen.
  • Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall kännas fast när man känner med handen.
  • Ta ut kakan och låt den svalna en stund innan du stjälper upp den.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
2,50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg