Birgitta Höglunds kardemummakaka

0
Innehåll
Birgitta är så otroligt duktig på att hitta på LCHF-recept som är fantastiskt goda. En pionjär inom lågkolhydratkosten. Här är hennes variant på kardemummakaka som blir otroligt saftig tack vare mandelmjölet.
Helt glutenfri och perfekt om du äter LCHF och vill ha en mjuk kaka till kaffet nån gång ibland.
Recept och bild: Birgitta Höglund
Total tid:
40 minuter
Servings: 8
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1 dl Grädde
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk sötning
- 2 msk fiberhusk
- 2 tsk malen kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 2 msk sesamfrön
- 10 g smör till formen
Instructions
- Börja med att smörja en avlång bakform med smör och fördela sesamfröna jämnt i formen.
- Knäck ner äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg så att smöret och ägget går ihop ordentligt.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem tillsammans med grädden i smöret.
- Häll smeten i bakformen.
- Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall kännas fast när man känner med handen.
- Ta ut kakan och låt den svalna en stund innan du stjälper upp den.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!