Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Birgitta Höglunds kardemummakaka

2,50 av 4 röster
Birgitta Höglunds kardemummakaka

Birgitta är så otroligt duktig på att hitta på LCHF-recept som är fantastiskt goda. En pionjär inom lågkolhydratkosten. Här är hennes variant på kardemummakaka som blir otroligt saftig tack vare mandelmjölet.

Helt glutenfri och perfekt om du äter LCHF och vill ha en mjuk kaka till kaffet nån gång ibland.

Recept och bild: Birgitta Höglund

Total tid: 40 minuter
Servings: 8
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Börja med att smörja en avlång bakform med smör och fördela sesamfröna jämnt i formen.
  • Vispa rumstempererat smör och sötningen kraftigt med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
  • Knäck ner äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg så att smöret och ägget går ihop ordentligt.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem tillsammans med grädden i smöret.
  • Häll smeten i bakformen.
  • Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall kännas fast när man känner med handen.
  • Ta ut kakan och låt den svalna en stund innan du stjälper upp den.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
2,50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.