Birgitta Höglunds kokos/ketobollar
0
Innehåll
Ännu ett härligt recept från Birgitta Höglund. Den här gången så är det hennes kokos/ketobollar som vi delar med oss av.
Det här LCHF-receptet ger ungefär 20 bollar.
Ett tips. Om du vill göra bounty, så kan du doppa bollarna i choklad.
Ketobollar är ett ypperligt sätt att få i sig lite extra fett om man har svårt att få ihop dagsmängden.
En annan variant av ketobollar är dessa: Ekofilosophies ketobollar
Recept från Birgitta Höglund
Total tid: 30 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 2,5 dl kokosgrädde
- 4 dl Riven kokos
- 1 dl kokosolja (med smak)
- 1 krm vaniljpulver
- 0,5 krm salt
- 1 msk sötning
Instruktioner
- Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.
- Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.
- Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.
- Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.
- Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!