Hoppa till innehåll
Open navigation

Birgitta Höglunds kokos/ketobollar

Inga röster än
Sparat av: st
Birgitta Höglunds kokos/ketobollar
Ännu ett härligt recept från Birgitta Höglund. Den här gången så är det hennes kokos/ketobollar som vi delar med oss av.Det här LCHF-receptet ger ungefär 20 bollar.Ett tips. Om du vill göra bounty, så kan du doppa bollarna i choklad.Ketobollar är ett ypperligt sätt att få i sig lite extra fett om man har svårt att få ihop dagsmängden.En annan variant av ketobollar är dessa: Ekofilosophies ketobollarRecept från Birgitta Höglund
Inga röster än
Sparat av: st
Portioner: 10
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.
  • Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.
  • Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.
  • Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.
  • Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg