Birgitta Höglunds kokos/ketobollar

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ännu ett härligt recept från Birgitta Höglund. Den här gången så är det hennes kokos/ketobollar som vi delar med oss av. Det här LCHF-receptet ger…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Birgitta Höglunds kokos/ketobollar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ännu ett härligt recept från Birgitta Höglund. Den här gången så är det hennes kokos/ketobollar som vi delar med oss av.

Det här LCHF-receptet ger ungefär 20 bollar.

Ett tips. Om du vill göra bounty, så kan du doppa bollarna i choklad.

Ketobollar är ett ypperligt sätt att få i sig lite extra fett om man har svårt att få ihop dagsmängden.

En annan variant av ketobollar är dessa: Ekofilosophies ketobollar

Recept från Birgitta Höglund

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner

 

Gör så här:

1

Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.

2

Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.

3

Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.

4

Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.

5

Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.

2

Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.

3

Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.

4

Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.

5

Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.

Birgitta Höglunds kokos/ketobollar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida