Ännu ett härligt recept från Birgitta Höglund. Den här gången så är det hennes kokos/ketobollar som vi delar med oss av.
Det här LCHF-receptet ger ungefär 20 bollar.
Ett tips. Om du vill göra bounty, så kan du doppa bollarna i choklad.
Ketobollar är ett ypperligt sätt att få i sig lite extra fett om man har svårt att få ihop dagsmängden.
En annan variant av ketobollar är dessa: Ekofilosophies ketobollar
Recept från Birgitta Höglund
Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.
Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.
Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.
Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.
Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.
Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.
Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.
Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.
Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.
Linda says:
Jag tycker att det här ser ut som ett intressant recept och är sugen på att testa. Men vad är syftet med att smeten ska sjuda? Jag skulle gärna vilja undvika det för att behålla så mycket näringsämnen som möjligt, kanske räcker det att värma upp så att allt blandas ordentligt?