Beskrivning - Information
Ännu ett härligt recept från Birgitta Höglund. Den här gången så är det hennes kokos/ketobollar som vi delar med oss av.
Det här LCHF-receptet ger ungefär 20 bollar.
Ett tips. Om du vill göra bounty, så kan du doppa bollarna i choklad.
Ketobollar är ett ypperligt sätt att få i sig lite extra fett om man har svårt att få ihop dagsmängden.
En annan variant av ketobollar är dessa: Ekofilosophies ketobollar
Recept från Birgitta Höglund
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.
Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.
Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.
Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.
Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.
Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.
Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.
Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.
Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.