Birgitta Höglunds LCHF-formbröd

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Birgitta Höglund är en grymt duktig LCHF-kock som är snäll och delar med sig av sina underbara recept. Här har hon kommit på ett LCHF-recept…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Birgitta Höglunds LCHF-formbröd
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning1 tim 30 minTotalt1 tim 55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Birgitta Höglund är en grymt duktig LCHF-kock som är snäll och delar med sig av sina underbara recept.

Här har hon kommit på ett LCHF-recept på ett formbröd som ser gudomligt gott ut.

Brödet går med fördel att frysa in i skivor och sen plocka fram och tina när man väl behöver.

Ett tips är att använda det här för att göra toast av, supergott!

Brödet är glutenfritt, mejerifritt och funkar för LCHF och även Paleo.

 

Kategori

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner

 

Gör så här:

1

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.

2

Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.

3

Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.

4

Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.

5

Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.

6

Smörj under tiden en bakform (1½ liter) med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150 grader.

7

Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.

8

Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.

9

Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a

10

Skiva och gör goda mackor.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.

2

Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.

3

Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.

4

Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.

5

Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.

6

Smörj under tiden en bakform (1½ liter) med kokosolja eller smör och sätt ugnen på 150 grader.

7

Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.

8

Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.

9

Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a

10

Skiva och gör goda mackor.

Birgitta Höglunds LCHF-formbröd
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida