Birgitta Höglund är en grymt duktig LCHF-kock som är snäll och delar med sig av sina underbara recept.
Här har hon kommit på ett LCHF-recept på ett formbröd som ser gudomligt gott ut.
Brödet går med fördel att frysa in i skivor och sen plocka fram och tina när man väl behöver.
Ett tips är att använda det här för att göra toast av, supergott!
Brödet är glutenfritt, mejerifritt och funkar för LCHF och även Paleo.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.
Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.
Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.
Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.
Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.
Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.
Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a
Skiva och gör goda mackor.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Börja med 2 tsk salt.
Vispa äggen kraftigt med elvisp. Minst fem minuter. Det ska bli en tjock smet.
Koka upp kokosmjölken tillsammans med kokosoljan och häll det och äppelcidervinägern över äggsmeten samtidigt som du rör om ordentligt.
Vänd ner kokosäggsmeten i mjölet. Blanda ihop allt. Smaka av om det behövs mer salt, i så fall kan du tillsätta ytterligare en tsk.
Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
Rör om smeten ett par varv och häll ut den i bakformen. Platta till utan med en slickepott så den blir slät och fin.
Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.
Ta ut brödet och låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på ett galler.i:9a
Skiva och gör goda mackor.