En klassiker till jul är att äta mandelmusslor med vispad grädde och sylt/bär på.
Här kommer ett LCHF-recept från Birgitta Höglund som är kanongott!
Testa att variera dig med vilken typ av bär du har på. Hjortron, hallon, blåbär, smultron, jordgubbar. Det mesta funkar och det är upp till dig själv som LCHF-are att avgöra vad som funkar för dig.
Formar till mandelmusslor kan du beställa här: Mandelmusselformar
Recept och bild: Birgitta Höglund
Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.
Blanda ner ägget.
Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.
Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.
Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.
Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.
Fyll med vispad grädde och säsongens bär.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.
Blanda ner ägget.
Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.
Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.
Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.
Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.
Fyll med vispad grädde och säsongens bär.
Angelica says:
Jättegoda och fina! Gjorde en “topping” som passade utmärkt till. Blandade Filadelfiaost med vispad grädde, vaniljpulver och en skvätt saft (sockerfri). Så fantastiskt gott!