Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater
0
Innehåll
Jag hittade det här brödet hos Birgitta Höglunds fina blogg och tyckte att det såg otroligt gott ut. Fröbröd med timjan och soltorkade tomater kan ju inte vara fel alls.
Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/keto/paleo.
Ett naturligt mejerifritt och glutenfritt bröd. Dessutom är det utan nötter och mandel, perfekt för dig som är allergisk mot det.
Recept och bild: Birgitta Höglund
Total tid: 2 timmar
Portioner: 10
Ingredienser
- 6 st ägg (stora)
- 2 dl vatten
- 10 st soltorkade tomater
- 2 dl pumpakärnor
- 1 dl linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 0,5 dl kokosolja
- 0,5 dl tahini
- 0,5 dl färsk timjan
- 0,5 dl svartkumminfrön
- 2 msk vallmofrön
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.
- Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.
- Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.
- Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).
- Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.
- Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.
- Förvara antingen i kyl eller frys in det.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!