Jag hittade det här brödet hos Birgitta Höglunds fina blogg och tyckte att det såg otroligt gott ut. Fröbröd med timjan och soltorkade tomater kan ju inte vara fel alls.
Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/keto/paleo.
Ett naturligt mejerifritt och glutenfritt bröd. Dessutom är det utan nötter och mandel, perfekt för dig som är allergisk mot det.
Recept och bild: Birgitta Höglund
Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.
Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.
Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.
Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).
Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.
Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.
Förvara antingen i kyl eller frys in det.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.
Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.
Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.
Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).
Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.
Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.
Förvara antingen i kyl eller frys in det.