Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

Inga röster än
Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

Jag hittade det här brödet hos Birgitta Höglunds fina blogg och tyckte att det såg otroligt gott ut. Fröbröd med timjan och soltorkade tomater kan ju inte vara fel alls.

Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/keto/paleo.

Ett naturligt mejerifritt och glutenfritt bröd. Dessutom är det utan nötter och mandel, perfekt för dig som är allergisk mot det.

Beställ tahini här

Recept och bild: Birgitta Höglund

Total tid: 2 timmar
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.
  • Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.
  • Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.
  • Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.
  • Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).
  • Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.
  • Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.
  • Förvara antingen i kyl eller frys in det.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg