Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Jag hittade det här brödet hos Birgitta Höglunds fina blogg och tyckte att det såg otroligt gott ut. Fröbröd med timjan och soltorkade tomater kan…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse45 minTillagning1 tim 15 minTotalt2 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Jag hittade det här brödet hos Birgitta Höglunds fina blogg och tyckte att det såg otroligt gott ut. Fröbröd med timjan och soltorkade tomater kan ju inte vara fel alls.

Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb/keto/paleo.

Ett naturligt mejerifritt och glutenfritt bröd. Dessutom är det utan nötter och mandel, perfekt för dig som är allergisk mot det.

Beställ tahini här

Recept och bild: Birgitta Höglund

Kategori

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 6 Ägg (stora)
 2 dl Vatten
 1 dl Linfrön
 0,5 dl Tahini
 0,5 dl Timjan (Färsk)
 0,5 dl Svartkumminfrön
 2 msk Vallmofrön
 1 tsk Salt

 

Gör så här:

1

Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.

2

Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.

3

Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.

4

Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.

5

Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).

6

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.

7

Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.

8

Förvara antingen i kyl eller frys in det.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 6 Ägg (stora)
 2 dl Vatten
 1 dl Linfrön
 0,5 dl Tahini
 0,5 dl Timjan (Färsk)
 0,5 dl Svartkumminfrön
 2 msk Vallmofrön
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Skär ner tomaterna i små tärningar och koka upp vattnet. Rör ner tomaterna i vattnet.

2

Hacka timjanen fint och blanda ner det i tomathacket tillsammans med tahini, kokosolja och salt.

3

Blanda samtliga frön och rör ner i tomatröran. Låt stå och svälla i 30 minuter.

4

Vispa äggen fluffigt och blanda ner i tomat och fröblandningen.

5

Häll upp i en smord brödform (ca 1 liter).

6

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i cirka 1 timme och 15 minuter.

7

Ta ut och låt svalna lite innan du stjälper upp bröder på ett galler där det får svalna helt.

8

Förvara antingen i kyl eller frys in det.

Birgittas fröbröd med timjan och soltorkade tomater
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida