Dessa julkakor är hämtade från Birgitta Höglunds blogg som är en guldgruva inom LCHF.
Kakorna i sig har smak av pepparkaka men de är inte så frasiga som vanliga pepparkakor är utan lite mer sega i konsistensen. Underbart goda dock!
Testa så får du se... kanske till och med att man kan ha liten biten ädelost på toppen.
Bild och recept: Birgitta Höglund
Ta en kastrull och lägg smör och kryddor i den. Låt koka upp snabbt och rör om lite. Ta bort kastrullen från plattan och låt det svalna.
Rör ner den sötning du vill använda dig av i smöret.
Blanda mandelmjöl och fiberhusk i en bunke och blanda sedan ner smör och kryddor. Rör sedan ner ägget och blanda ihop till en jämn smet/deg.
Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
Ta ut degen och rulla matskedsstora bollar som du plattar ut och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lite med en gaffel för att göra ett mönster.
Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i 10-12 minuter.
Ta ut dem och låt svalna någon minut på plåten och flytta sen över dem till ett galler där de får svalna helt.
Ät direkt eller frys in och plocka fram när du känner för lite goda kakor.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Ta en kastrull och lägg smör och kryddor i den. Låt koka upp snabbt och rör om lite. Ta bort kastrullen från plattan och låt det svalna.
Rör ner den sötning du vill använda dig av i smöret.
Blanda mandelmjöl och fiberhusk i en bunke och blanda sedan ner smör och kryddor. Rör sedan ner ägget och blanda ihop till en jämn smet/deg.
Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
Ta ut degen och rulla matskedsstora bollar som du plattar ut och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till lite med en gaffel för att göra ett mönster.
Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i 10-12 minuter.
Ta ut dem och låt svalna någon minut på plåten och flytta sen över dem till ett galler där de får svalna helt.
Ät direkt eller frys in och plocka fram när du känner för lite goda kakor.